• BIST 9109.34
  • Altın 2919.651
  • Dolar 34.2345
  • Euro 37.6242
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 14 °C

24'de yükselişe geçen geçene...

Temel IRMAK /Gönül Dostu

2024 yılı mahalli seçimleriyle birlikte, hem yerel siyasette hemde sivil toplum kesimlerinde yeni isimler Marmaris gündeminde yer aldı.

 

Mahalli seçimlerden sonra Marmaris Belediye meclisinde 25 yeni üye ve belediye başkanı Acar Ünlü seçildi. 

CHP'den belediye meclis üyesi seçilen İlkay Şimşek, Erdem Karaosmanoğlu, Mustafa Hüseyin Süer, Ahmet Özdemir ve Kemal Açar sayabildiğim ilk isimlerden. Diğerleri siyasete yeni katıldıkları için yeni yeni kaynaşıyoruz. 

 

Ak Parti'yi 7 meclis üyesi, MHP'yi ise 2 meclis üyesi temsil ediyor.

Ozan Balcı muhalefet meclis üyelerinin grup sözcülüğünü de yapıyor. Oylamalarda 'çekimser' yönünde oy kullanmalarına rağmen, Marmaris'in menfaati için 'evet' şeklinde oyda verdiklerini de gördüm.

 

Marmaris belediyesinde şuana kadar yapılan 3 meclis toplantısına katıldım. Meclis üyelerimizi yakından değerlendirme durumum oluyor. Ve yeni olduklarından, 'değişim' iyiymiş her 5 yılda bir yöneticilerimiz yenilenmeli diye de düşündüm. Yeni 25 kişi, heyecanla Marmaris'e katkı koyma peşinde. Meclis üyelerimiz hevesli ve heyecanlı. İnşaallah zamanla heyecanlarını kaybetmezler. Gazeteci olarak takip etmeye devam edeceğim eksiklerini ve hizmetlerini de kaleme alacağım. Yorumu siz okurlarımıza bıkayacağım. Biz yöneticeler ve halk arasında köprü görevini en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. 

 

Yerel siyasete yeni isimler katılırken, Sivil Toplum kuruluşları ve Odalarda da, değişim sürüyor.

 

Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Mustafa Kemal Huz, geçtiğimiz ay başkanlığı Faik Caner Torunoğulları'na devretti. Genç iş insanları derneği yönetiminden gelecek yıllarda, Marmaris siyasetinde yer alacak olanları şimdiden gözlerinden okuyorum. Gençlerimizin siyasette yer alması fevkalade yerindedir. İş insanlarımıza işlerinde başarılar diliyorum. Marmaris'te kaliteyi sizler yüksetmelisiniz. Bizlerden sizlere sınırsız destek. Herşey Marmaris için. 

 

Marmaris Ticaret Odası gerek kültür gerekse turizm faaliyetlerini başkan Süleyman Mutlu Ayhan önderliğinde yürüyor.

Marmarisimiz için 'Şehit Anıtı' yapılacaktı son durumu nedir. Benimde bir konuyu yazarken bazen hiç alakası olmayan şeyler aklıma gelebiliyor. Sehit Anıtı gibi. 

 

Pandemi döneminde esnafların gönlüne giren, bazı kesimler maske bulamazken üyelerine maske ve temizlik maddelerini elleriyle götürüp 'işte başkan böyle olmalı' dedirtmeyi bilen Mehmet Ayyıldız Esnaf ve Sanatkar Odası'nın başkanlık seçimleri de kazanmasını bildi. 

Esnaf Odası üyelerine hizmet vermeye devam ediyor.  

 

 

Önümüzdeki yıllarda eğer yaşarsak hem beraber göreceğiz. Mahalli ve genel siyasette Ticaret Odası Başkanı S. Mutlu Ayhan, Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Caner Torunoğulları, Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Mehmet Ayyıldız, İş insanı Esat Tugay ve Ak Parti Meclis Üyesi Ozan Balcı yer alır. 

 

Marmaris Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü geçtiğimiz aylarda kongresini yaptı. Kulüp üyeleri Hasan Yaylalı'yı tekrar başkan olarak seçti. Alt yapıda yüzlerce genç çeşitli spor dallarında kulübün şemşiyesi altında spor yapıyor. Son beş yılda hem alt yapıda, hemde futbol takımlarında üst sıralarda mücadele verdi. Sağlamlaşan alt yapıyı sarkmadan kulübe destek vererek başarıların ardı ardına gelmesine destek olmalım. Hep beraber spor dallarında ki grupları alkışlıyoruz. Birde U17 ve diğer maçlarında küfür olmasın. Seyircilerin arasında anne, baba, kardeş ve sevgili de oluyor. Akıllı olalım. Küfür günahtır. Demedi demeyin. 

 

 

Yukarı da belirtiğim gibi, kim ölür kim yaşar bilemeyiz, ama bu isimlere ekleme de yapabiliriz. Sizlerinde bak bunları unutmuşsun diyebileceğiz isimleri bana iletebilirsiniz. Zamanla makalemi de güncelleyebilirim. 

Binaenaleyh insanlar gelir geçer Gazetecilik hayatımda 29 yıldır o kadar siyasetçi tanıdım ki, vefat edenlere Allah'tan rahmet dilerken yaşayanlara da, Allah sağlık versin.

 

'Allah'a Emanet Olunuz' 

20 Haziran 2024 Çarşamba

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141