Tarihten bu yana bir “Kadın Kenti” olarak bilinen Datça’da kadının ve emeğin kutsallığını bir kez daha vurgulamak istiyoruz…
İnsanlık tarihinde “eşit haklar” kavramının içi giderek boşalmış, geçtiğimiz yüzyılda yaşanan planlı ve acı bir felaketin kurbanı olan kadın işçilerin anısına binaen bir yas ve farkındalık günü, modern zamanlarda bir “Kadın Şenliği” ne dönüştürülmüştür…
Kadının toplumdaki yeri, misyonu, önderliği üstü kapatılarak, 365 günlük yıl takvimi içinde bir güne indirilmiş ve gerçeğin kara yüzünün üstünün örtülmesi geleneksel hale getirilmiştir...
Dünya utanç tarihinin sayfalarından bir kıvanç çıkarılması mümkün değildir. Hafızasız bir dünya tarihini yazmak isteyenlere 8 Mart verilecek en büyük yanıtın günüdür aslında. Anaerkil toplumdan vazgeçenlerin genlerini taşıyan zihniyetin kadını gündelik farkındalıkla kutsamasının anlamı da samimiyeti de kabul edilemez…
Bizim gözümüzde kadın, toplumsal eşitlik ilkesinin kendisine teslim ettiği yere itiraz ederek gücünün, emeğinin, ufkunun ve üretiminin karşılığını öteleyenlerden topyekun hesap soracak bir yaşam gücüdür. Kadını haklı mücadelesinde yalnızlaştırmak, görmezden gelmek, itibarsızlaştırmak isteyenlere inat haykıracağız; “Kadınlar vardır her yerde, ayrımcılık vardır her şerde!”…
Dünyanın taşıyıcı kolonu olan kadınların varlığını şeref ve minnetle önceliyor, tüm kadınları, kadın emeğini, kadın emekçileri, kadının örgütlü hareketi ve kadının her anlam ve oylumdaki mücadelesini saygıyla selamlıyoruz.
M. MESUT YAR
DATÇA BAĞIMSIZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.