• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

ABD GÜNEY KAROLİNA EYALETİNİN SAHİL KASABASI MYRTLE BEACH

ABD GÜNEY KAROLİNA EYALETİNİN SAHİL KASABASI MYRTLE BEACH
Pekcan Türkeş

Geçtiğimiz yıl Kelime Sihirbazı olarak ün yapmış Yazar, Şair ve Şarkıcı Ülkü Gözen ve eşi Oğuz James Stewart’ın daveti sayesinde Myrtle Beach isimli Amerika’daki bir sahil kasabasını tanıma fırsatını buldum.img-20240724-wa0031.jpg

“Palmetto” (Cüce Palmiye) olarak da bilinen ABD’nin elli eyaletinden biri olan Güney Carolina’da yer alan yaklaşık 30.000 nüfuslu Myrtle Beach’de nüfus dağılımı şöyle: % 79 Beyaz,% 11.3 Afrikan Amerikan,% Yerli Amerikan, 5.2% Asyalı, 0.1% Pasifik Adalı, 1.1%'i ise diğer gruplar.

img-20240724-wa0027.jpg

MYRTLE BEACH WONDERWORKS

 

Myrtle Beach’de sahne Show’ları, golf ve su parkların yanı sıra ters inşa edilen bir bina var: WonderWorks. Deneyim, eğitim ve eğlencenin bir kombinasyonu olan ve Bilim sergilerine odaklanan bu eğlence merkezinde; konukların çeşitli fenomenler hakkında bilgi edinebilecekleri ve bunları ilk elden deneyimleyebilecekleri çok sayıda etkileşimli sergiler de bulunuyor.

img-20240724-wa0030.jpg

BROADWAY AT BEACH HARD ROCK CAFE VE DOG DAY AFTERNOON

 

Myrtle Beach kasabasının Broadway at Beach Hard Rock Cafe girişindeki Servis Köpeği açıklaması dikkati çekiyor;“Engellilere yardım etmek, destek olmak ve Şeker hastalarını uyarmak için eğitilmiş Hizmet köpekleri sahipleri eşliğinde Cafe’ye girebilir.”

 

HOLLYWOOD WAX MUSEUM

 

Güney Carolina, Myrtle Beach'teki Hollywood Balmumu Müzesi, Spoony Singh'in soyundan gelenler tarafından sahip olunan ve işletilen dördüncü balmumu müzesidir.

 

FUDGERY KARAMEL İMALATHANESİ

 

Myrtle Beach Broadway at Beach eğlence merkezindeki Karamel (Fudgery) İmalathanesinde üretilen şeker, tereyağı ve sütün karıştırılmasıyla yapılan Karamelin kökeni 19. yüzyıl ABD'sine dayanıyor. Fudge (Karamel) yapıldığı bölge veya ülkeye bağlı olarak meyve, fındık, çikolata gibi çeşitli tatları deneyebilirsiniz.

 

AMERİKA VE GÜNEY KAROLİNA’NIN ANIMSATTIKLARI 

 

- Amerika; gençliğinin baharında ailesinden kopup yeni dünyaya yelken açan Karl Rossmann’ın hikayesini anlatan bir Kafka romanıdır.-”Big Brother” George Orwell’in  "1984" adlı kitabında geçen bir cümledir. “Büyük Kardeş Sizi Gözetliyor” İşte bu Big Brother; Amerika’dır. Günümüz insanı da zaman zaman tüm sistemin kendini izlediğini düşünmektedir açıkcası, zira modern hayata adapte olmuş bir kişi gün içerisinde belki de 50 yerde izini bırakıyordur : internet, kredi kartı, güvenlik kameraları vb. yollarla.- Amerikan Rüyası, (American Dream) çok çalışma ile başarı, refah ve şöhretin yakalanabileceği fikrini savunan bir düşünce biçimi ve geleneğidir. - Amerika’da ortalama olarak, günde 3 tane cinsiyet değiştirme operasyonu yapılmaktadır.- Amerika; dünya genelindeki antidepresan tüketiminin üçte ikisini gerçekleştiren ülke.

- Amerika; dünya nüfusunun yüzde dördüne sahip olduğu halde dünyadaki enerjinin yüzde yirmi beşini tüketiyor.- Amerika’da her iki çocuktan biri annesiz ya da babasız olarak büyüyor.- Amerika; Orta Doğu’da çıkan halk isyanlarının arkasında yatan modern sömürge devleti.-Amerika’da çocuklara "aman ne şeker şeysin " diyerek yaklaşmayın, çocuk tacizi konusunda paranoya derecesinde dikkatliler.- ‘Aa! ah ne sevimliymiş bu' nidalarıyla tanımadığınız birinin köpeğini "izin istemeden" sevmeye kalkışmayın!

—-Güney Karolina eyaletinin başkenti ve en büyük kenti Columbia’dır.

—Güney Karolina nüfusunun yaklaşık % 70'i beyaz, % 30'u ise siyah ırktan oluşmaktadır. 

—Latin Amerikalı göçmenler nüfusun % 3'ünü oluşturmaktadırlar.

—Güney Carolina’da iki büyük Hayvanat bahçesine ve bir Planetaryum (güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı gösteri salonu) bulunuyor.

—Güney Karolina’nın ikinci büyük şehri Charleston’da 2010 yılında ilk defa Charleston SC Gay Pride Festivali, sekiz gün boyunca düzenlenen bir dizi etkinlikle gerçekleşti.

—Charleston’da Çay ve Manolya Plantasyonları bulunuyor.

—Güney Carolina’nın iki ilginç tatlısı: Praline tatlısı(çikolataya benzeyen içi krema dolgulu çikolatalı şeker karamelize şekerli badem veya fındık kaplı şekerleme) Pecan (bir çeşit ceviz), şeker, terayağ ve sütten yapılıyor)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141