• BIST 9640.08
  • Altın 2937.802
  • Dolar 34.5954
  • Euro 36.5792
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 10 °C
  • Aydın 10 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 1 °C

Araştırma ve Pazarlama Dünyasında Yenilenme Zamanı

Araştırma ve Pazarlama Dünyasında Yenilenme Zamanı
Büyük Verinin Psikolojisinden, Göç Olgusuna Varan Çeşitlilikte,Zamanın Önüne Geçebileceğiniz YeniliklerAraştırmada Yenilikler Konferansı’nda Anlatılacak.

Konferans 24 Mayıs 2017’de Four Seasons Bosphorus İstanbul’da.

İş ve günlük hayat olmak üzere her aşamada ihtiyaç duyulan bilimsel çalışma sonuçlarıyla her sürece damgasını vuran araştırma sektöründeki yeniliklerin, gelişmelerin ve bunların sonuçlarının artarak ilişkilendiği bir dünyada yaşıyoruz. Yenilikleri kimi zaman teknoloji çerçevesinde yaşarken bazen de genel toplumsal yeniliklere uyum sağlamak durumunda kalıyoruz.

Araştırma’da Yenilikler konferansında gerçekleştirilen uluslararası bilgi paylaşımları, günümüz şartlarında doğru tepkiler üretmek için iki kat önem kazanıyor.

* Dijital ayak izlerimiz insanları tanımak ve davranışları tahmin etmek için nasıl kullanılıyor? Cambridge Üniversitesi bu konferansta anlatacak.

* Bilgi çağını kaçırmamak için Araştırmada Bulut Bilişime geçme zamanı… Bu konferansta açıklanacak tekniklerle yeni bir yaklaşım.

* Arttırılmış gerçeklik ( VR) uygulamalarıyla nasıl araştırma yapılıyor? dünyadan örneklerle açıklanacak.

* Doğru soruyu sormayı tasarlamada davranış bilimi teknikleri ile yeni öğretiler…

* Bazı yenilikler kontrol dışı gerçekleşiyor…

Tüm dünyada ve ülkemizde öne çıkan hayatımızda yenilikler açmayı gerektiren önemli bir konu: Göç… Kontrolümüz dışında gerçekleşen yeniliklere uyum sağlayamayanların zarar görme hatta yok olma tehlikesi var. Göç olgusu da ülkemiz için böyle yeni bir durum. Bu nedenle; göç ve Türkiye’de Suriyeli göçmenlerin toplum yapısına, tüketime ve pazarlamaya olan mevcut ve gelecek etkilerini 24 Mayıs’ta; ekonomist, sosyolog, göçmen, politika uygulayıcı ve araştırmacılardan oluşan panelistlerle tartışacağız.

* Konferans her yıl olduğu gibi bu yıl da sosyal bir proje ile de hayata katkı sağlayacak. Toplanan bağışlarla UNICEF’in “Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi” Programına destek olunacak.

Konferans Başkanı ve Ipsos CEO’su Sidar Gedik konuyla ilgili şunları iletti: “Yıllardır hem Araştırmada Yenilikler Konferansımızda, hem de yenilik konusunun ele alındığı bir çok başka toplantıda Yenilik konusu, doğal olarak yeni teknikler, buluşlar, teknolojiler temelinde ele alındı. Ancak yenilik her zaman insanın kontrolünde gerçekleşmiyor, bazen de genel koşullar belirleyici oluyor ve işinizi eskisinden farklı yeni bir şekilde yapmak zorunluluğu doğuyor. Bundan hareketle biz de bu seneki konferansımızda konu başlıklarını; yeni teknolojiler temelinde kontrollü bir şekilde süreçlerimize dahil ettiğimiz yenilikler ve kontrolümüz dışında hayatımıza giren ve işimizi farklı bir

şekilde ele almak durumunda olduğumuz yenilikler olarak 2 ana başlık altında belirledik. Büyük Verinin Psikolojisinden, Göç olgusuna varan geniş bir yelpazede bu yenilikleri 24 Mayıs’ta konuşacağız”

Araştırma ve pazarlama dünyasındaki en sıcak konular 24 Mayıs’ta Araştırmada Yenilikler Konferansı’nda konuşulacak.

CNN TÜRK’ün deneyimli ismi Başak Şengül’ün moderasyonunda gerçekleştirilecek konferansta yer verilmesi planlanan konu başlıklarından bazıları şunlar;

Verinin Psikolojisi: Dijital ayakizlerimiz insanları tanımak ve davranışları tahmin etmek için nasıl kullanılıyor? Tercihlerimiz gerçekte nasıl ve ne kadar manipüle ediliyor? Brexit ve ABD seçimlerinde de gündeme gelen bu konunun detayında neler var? Tüm bu tartışmaların tam odağındaki Cambrige Üniversitesi Psikometri Merkezi, online davranışlarımız ve bunun psiko-sosyal değerlendirmeleri ve bu yeni yaklaşımların araştırmada nasıl verimli ve etik bir şekilde uygulanacağını anlatacak.

 

Bulut Bilişim: Bilgi çağındayız ama doğru, ilham verici ve hikayesi olan bilgiye hızlıca ulaşmak çok kolay olmuyor. Bulut bilişim altyapısından yararlanılarak veriyi sosyal bilgiye dönüştüren ve ihtiyaç duyulan içgörüye her an her yerden ulaşılmasını sağlayan yepyeni bir araştırma yaklaşımı bu konferansta anlatılacak. Aynı zamanda arttırılmış gerçeklik (VR) uygulamaları araştırmalarda nasıl kullanılıyor dünyadan örneklerle açıklanacak.

 

Soru formu tasarımı: Sadece doğru soruyu sormak değil soruyu doğru sormak da çok önemli... Soru formu tasarımında davranış biliminin “sihirsel” öğretilerinden nasıl yararlanılmalı?

 

Göç Bazı yenilikler kontrolümüz dışında gerçekleşiyor, bunlara uyum sağlayamayanların zarar görme hatta yok olma tehlikesi var. Göç olgusu da ülkemiz için böyle bir yeni bir durum. Bu nedenle, göç ve Türkiye’de Suriyeli göçmenlerin toplum yapısına, tüketime ve pazarlamaya olan mevcut ve gelecek etkilerini 24 Mayıs’ta; ekonomist, sosyolog, göçmen, politika uygulayıcı ve araştırmacılardan oluşan panelistlerle tartışacağız.

 

Konferansa katılım UNICEF Türkiye Milli Komitesi’ne yapılacak minimum 480 TL bağışla gerçekleştirilecek. Toplanan bağışlarla UNICEF’in “Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi” Programına destek olunacak. Konferansa katılmak için yapılacak 1 bağış, 8 çocuğun 1 yıl boyunca eğitim almasını sağlayacak. 3 kişilik bağış yapan bir grup +1 kişiyi de davetli olarak getirebilecek. Daha detaylı bilgi için: www.arastirmadayenilikler.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141