• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

BODRUM-DİDİM DENİZ OTOBÜS SEFERLERİ, KABOTAJ BAYRAMI'NDA BAŞLADI

BODRUM-DİDİM DENİZ OTOBÜS SEFERLERİ, KABOTAJ BAYRAMI'NDA BAŞLADI
Haber Merkezi

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ortak projesi kapsamında, Bodrum Turgutreis - Aydın Didim Deniz Otobüsü Seferleri 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nda başladı. Didim'de gerçekleştirilen açılışı CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptı. Açılıştan sonra protokol ile birlikte deniz otobüsü Didim’den Bodrum’a ilk seferini gerçekleştirdi. 2 Temmuz'da başlayacak olan Marmaris - Fethiye seferlerinin açılışı ise saat 10.30'da Marmaris Limanı'nda gerçekleştirilecek. 

 

ARAS: "TÜRKİYE'DE DENİZ BAKANLIĞI OLMAMASI ÇOK ACI"

Açılışta ilk konuşmayı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yaptı. Çerçioğlu yaptığı kısa konuşmada, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile ortak gerçekleştirilen bu adımdan mutlu olduğunu belirterek, Ahmet Aras'a teşekkür etti. 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise, "1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nda halkımıza söz verdiğimiz projeyi yerine getirmek için hep birlikteyiz. Bizler, sayın genel başkanımızın gösterdiği hedefler doğrultusunda, halkımızla iç içe, kaynak yaratıcı, bütünleştirici bir çerçevede çalışıyoruz. Bu dayanışma duyguları ile bu kararı aldık ve çok hızlı şekilde hayata geçirdik. 

Belediyelerimizin emekçilerine de teşekkür etmek istiyorum. Bugün Bodrum-Didim, yarın Marmaris-Fethiye seferleri başlayacak. 3 tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de bir Denizcilik Bakanlığı olmaması çok acı. CHP iktidarında bu bakanlık kurulacak. Bodrum-Didim seferleri günde 3 kez yapılacak. Tam bilet 250 lira, yarım bilet 160 lira olacak. Engelli ve yaşlılar ücretsiz yolculuk yapacak" dedi.

 

"İKTİDAR, CHP'Lİ TURİZM KENTLERİNİ BİLEREK ZOR DURUMDA BIRAKIYOR"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Kentlerimizin ve vatandaşlarımızın haklarını savunan, Muğla ve Aydın için durmadan çalışan tüm başkanlarıma, milletvekillerime teşekkür ederim. Kış nüfusuna göre ödenek alan bu illerimiz, yazın milyonlarca nüfusa hizmet veriyorlar. Tüm turistik illerimizde bu sorun yaşanıyor. İktidar, bilerek turizm kentlerimizdeki belediyelerimizi zor durumda bırakıyor. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin zorlukları vardır ama mazeretleri yoktur. Hizmet etmek için canla başla çalışırlar" dedi.

 

BODRUM-DİDİM ARASI 1 SAATE DÜŞÜYOR

Özel, "Ege Denizi savaşın, gerilimin değil, barışın ve kardeşliğin denizi olmalıdır. Yunanistan ile Türkiye arasında güvenin yeniden tahsis edilmesini istiyoruz. Aynı şekilde yemek yiyen, aynı şekilde eğlenenlerin karşı karşıya gelmesini istemiyoruz. Bu konuda her türlü gayreti sürdürdüğümüzü ifade etmek isterim. Didim ile Bodrum, yaz trafiğinde, bayram trafiğinde 3 saat sürüyordu. Deniz otobüsü ile Bodrum ile Didim arasını 1 saate düşürüyoruz. Günde 3 kez karşılıklı sefer başlatılıyor. Bu, iki tarafın günlük turizmine katkı sağlayacak" diye konuştu. 

Özgür Özel, yerel seçimlerde CHP'nin Ege'de büyük başarı kazandığının altını çizerek ilk Genel seçimde CHP'nin seçimi kazanacağını belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141