• BIST 9685.49
  • Altın 2821.456
  • Dolar 33.9532
  • Euro 37.6774
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

CHP’li Zekican Balcı’dan, MHP’li Oğuz Akarfırat’a cevap

CHP’li Zekican Balcı’dan, MHP’li Oğuz Akarfırat’a cevap
MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat’ın, CHP’li belediyelerin halka ait taşınmazları satmalarıyla ilgili yaptığı açıklamaya CHP Muğla İl Başkanlığı’ndan cevap geldi.

CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı açıklamasında, “Oğuz Akarfırat’ın açıklamaları ülke gerçeklerinden kopuk, yanlış bilgilere dayanan bir metinden ibarettir” dedi.

 

 

Geçtiğimiz günlerde MHP Muğla İl Başkanı Oğuzakarfırat, CHP’li belediyelerin halka ait taşınmazları satışa çıkarmasıyla ilgili CHP’li belediyelere sorular yöneltmişti. CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, MHP Muğla İl Başkanı Oğuzakarfırat’ın yönelttiği sorulara cevap verdi.

 

Zekican Balcı yazılı olarak yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

“MHP Muğla İl Başkanı Sayın Oğuz Akarfırat, CHP’li belediyelerin borçlarını ödeyebilmek için maliki oldukları taşınmazları halka sormadan sattıklarını belirtmiştir. Sayın Akarfırat’ın yaptığı açıklamaya karşı cevap verme zorunluluğu doğmuştur. Öncelikle Sayın Akarfırat’ın kamu kaynakları ve taşınmazları için gösterdiği bu hassasiyeti memnuniyetle karşıladığımızı belirtmek isterim. Ancak gönül isterdi ki bu hassasiyet aşağıda listelediğimiz ve AKP iktidarı tarafından 22 yıldır umarsızca peşkeş çekilen devlet kurumları ve kaynakları için de gösterilsin. Dolayısıyla yapılan bu açıklamaların ve eleştirilerin samimi olmadığını düşünmekle birlikte kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına cevap hakkımızı kullanıyoruz. Muğla halkı, 31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir teveccüh göstererek Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 13 ilçe belediyesinden 11’ini Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarına emanet etmiştir. Halkımızın bu büyük güveninin altında CHP’li belediyelerin şeffaf, hesap verebilir, katılımcı ve mali disiplin ilkelerini benimseyen yönetim anlayışı yatmaktadır. 22 yıllık AKP iktidarının yarattığı ekonomik tahribat, elbette yerel yönetimleri de etkilemiştir. Üstelik iktidar, bu ekonomik kriz yetmezmiş gibi, bütçe paylarından kesinti yaparak ve kredi kullanımlarını zorlaştırarak belediyelerimizi ekonomik abluka altına almıştır. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin almakta olduğu Hazine paylarından ayrılan ödenekler, belediyelerimize ulaşmadan kaynağından kesilmektedir. Neredeyse Türkiye’deki tüm belediyelerin SGK borcu olmasına rağmen, belediyelerimizi haciz baskıları ile tehdit eden yine AKP iktidarıdır.”

 

 

Oğuz Akarfırat’ın yaptığı bu çıkışı hayretle karşılıyoruz

Tek adam rejiminden kaynaklı ekonomik buhran sebebiyle Türk milletinin ağır enflasyon altında ezilmekte olduğunu belirten Balcı, “CHP’li Belediyeler, tüm imkan ve kabiliyetlerini seferber ederek içinde bulunduğumuz zor şartlarda halkımıza hizmet etmeye, yaralarına merhem olmaya ve merkezi hükümetin yapamadıklarını kısıtlı bütçeleri ile yapmaya gayret göstermektedirler. Belediye Başkanlarımız, belediyelerde görev yapan emekçilerin haklarını aksatmadan ödeyebilmek, kentlerimize mümkün olan en iyi hizmeti sunabilmek için mevzuatın kendilerine imkan tanıdığı ölçüde çözümler üretmektedirler. Bu anlamda, Menteşe Belediyesi’nin bütçesini dengeleyebilmek için aldığı taşınmaz satış kararına MHP’li meclis üyeleri dahi RED oyu vermemişken MHP İl Başkanı Sayın Akarfırat’ın yaptığı bu çıkışı hayretle karşılıyoruz. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, her türlü soruşturma baskısı altında mevzuata uygun ve şeffaf koşullarda ihaleler yapmaktadırlar. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkanlığı döneminde görevini en iyi şekilde icra etmiş, kamu kaynaklarını en doğru şekilde kullanmış, Bodrum’a tarihi yatırımlar yapılmasına katkı ve emek koymuş ve halkın büyük bir desteği ile büyükşehir belediye başkanlığı görevine seçilmiştir. Sayın Oğuz Akarfırat’ın açıklamaları ülke gerçeklerinden kopuk, yanlış bilgilere dayanan bir metinden ibarettir. Cumhuriyet tarihinin gördüğü en başarısız hükümetin icraatlerine ortaklık edip, CHP’li belediye başkanlarını eleştiren Sayın Akarfırat’ı Muğlalı hemşerilerimizin takdirlerine bırakıyoruz” ifadelerinde bulundu.

 

 

Her daim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz

CHP’li belediyelerin, söz konusu taşınmazları birilerinin çıkar ve menfaatleri için değil vatandaşlara hizmet edebilmek için zorunlu olarak satmakta olduklarını söyleyen Balcı, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:

 

“Cumhuriyet Halk Partisi, işçinin, emeklinin, memurun, esnafın yanındadır ve her şartta yanında olmaya devam edecektir. Son olarak; Sayın Akarfırat “Kendilerine Mustafa Kemal Atatürk’ün Partisi diye rol biçen Cumhuriyet Halk Partisi’nin geldiği hali esefle kınıyorum.” ifadesini kullanmıştır. Sayın Akarfırat’a belirtmek isteriz ki Cumhuriyet Halk Partililer her daim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürümeye, vatanın her bir karış toprağını ve değerini canları pahasına korumaya ve Cumhuriyet düşmanlarının karşısında dimdik durmaya devam edecekler ve Cumhuriyet Halk Partililer, vatanın bölünmez bütünlüğüyle, Anayasa’nın değiştirilemez ilk dört maddesiyle ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile sorunu olanlarla yan yana gelmeyecekler, ellerini havaya kaldırmayacaklar.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141