• BIST 9765.86
  • Altın 2818.586
  • Dolar 34.0293
  • Euro 37.9164
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 17 °C

CHP'nin 101. Yaşı Marmaris'te Kutlandı

CHP'nin 101. Yaşı Marmaris'te Kutlandı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Marmaris İlçe Öegütü, partinin 101. kuruluş yıl dönümünü ilçedeki Atatürk Büstü önünde düzenlenen törenle kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 101. kuruluş yıl dönümünü kutlamak için düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından CHP Marmaris İlçe Başkanı Av. Ömer Bozdemir ve beraberindeki parti üyeleri Atatürk Büstü’ne çelenk sundu

 

Törene Marmaris Belediyesi Başkanvekili Pelin Yaylalı Pala, CHP Marmaris İlçe Başkanı Av. Ömer Bozdemir, CHP parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Marmaris İlçe Cumhuriyet Halk Partisi Başkanlığı, törende basın açıklaması yaptı. 

Başkan Bozdemir, CHP’nin 101. yaşının kutlandığı belirtilerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk partisi olan Halk Fırkası’nın demokratik mücadelesinin günümüze kadar devam ettiğini vurguladı.

 

Başkan Bozdemir: “Bugün 9 Eylül. Halkın partisi 101 yaşında. Bağımsızlık mücadelesi sonunda şanlı geçmişimizin kararlılığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk partisi Halk Fırkası ile başlayan demokrasi mücadelesi bizlerle bugün devam ediyor. Uçurumun kenarında bitik bir ülkeden, modern cumhuriyeti inşa eden büyük önder ve Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve arkadaşlarını saygı, şükran ve minnetle anıyoruz. 9 Eylül 1923 günü Halk Fırkası olarak kurulan ve sonradan Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönüşen, Türkiye’nin en köklü ve en büyük örgütü bugün 101. yaşını kutluyor. Bu gurur hepimizindir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihi Türkiye tarihidir. Türkiye’nin ilerleme tarihidir. 1923’den beri her akşam memleketimizdeki her haneye misafir oluyor, her haneye bizden haber veriyoruz. 21. yüzyılın ikinci çeyreğine başladığımız bugünlerde, adalet bulgusu ile kimseyi ötekileştirmeden, kurucu parti olmanın vakarı ile başladığımız yeni demokrasi mücadelesi meyvelerini son yerel seçimlerde vermiş, güzel ülkemizde halkımız Cumhuriyet Halk Partisi’ni Türkiye’nin birinci partisi yapmıştır. Bugün tüm CHP’liler olarak bu bilinç ve sorumluluk ile davranmaktayız.”

 

Basın açıklamasında, CHP’nin Türkiye’nin ilerlemesindeki rolüne dikkat çekilirken, partinin kurucu değerleriyle halkın yanında olmaya devam edeceği vurgulandı.

20240909-182711.jpg

İlçe örgütünde pasta keserek partinin 101. Yılı kutlandı. 

İlçe Başkanı Av. Ömer Bozdemir, Kadın Kolları Başkanı Sevgi Özer Çevik, Gençlik Kolları Başkanı Haydar Aydın birer konuşma yaptı. 

 

Haber / Kamera: Temel Irmak

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141