• BIST 9002.34
  • Altın 2960.806
  • Dolar 34.1727
  • Euro 37.0326
  • Muğla 12 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 4 °C

Galatasaray liderliğini sürdürdü

Galatasaray liderliğini sürdürdü
Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ikinci hafta maçında Medical Park Antalyaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Galatasaray, puanını 4'e çıkardı ve grup liderliğini devam ettirdi.

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ikinci hafta maçında Medical Park Antalyaspor ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı.

9. dakikada Vederson'un sol taraftan kullandığı serbest atışta, arka direkte uygun durumda kafa vuruşu yapan Diarra'nın şutunda yere çarpan meşin yuvarlak üstten auta gitti. 

35. dakikada Sneijder'in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda altı pasa gelen topu Medical Park Antalyaspor savunması kafayla karşıladı. Emre Çolak'ın ceza alanında yaptığı vuruşta top az farkla auta çıktı.

42. dakikada Drogba'nın pasıyla ceza alanının sol çaprazında buluşan Sneijder'e Koray Arslan'ın müdahalesini hakem Abdulkadir Bitigen faul olarak değerlendirdi ve penaltı kararı verdi. 44. dakikada penaltı atışını kullanan Selçuk İnan, sert vurduğu meşin yuvarlağı kaleci Hakan Arıkan'ın sağından filele gönderdi: 0-1

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

51. dakikada sol kanattan son çizgiye inen Vederson'un yerden ortasında kaleci Eray İşcan, altı pas içinde topu elinden kaçırdı. Araya giren Insa'nın sol çaprazda dar açıdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak uzak direğin dibinden auta çıktı. 

71. dakikada Sneijder'in pasıyla sağdan ceza alanına giren Drogba, çaprazdan şutunu çekti ancak kaleci Hakan Arıkan, üzerine sert gelen topu yumruklayarak mutlak golü önledi.

81. dakikada Medical Park Antalyaspor yarı alanında topla buluşan Sneijder, pasını ceza alanına girdikten sonra soldan bindiren Eboue'ye aktardı ve koşusuna devam etti. Hollandalı futbolcu, Eboue'nin yerden ortasına altı pas üzerinde dokundu ancak araya giren Musa Nizam topu engelledi. Pozisyonun sonrasında Hakan Arıkan meşin yuvarlağa sahip oldu. 

82. dakikada ani gelişen ev sahibi takım atağında sol kanatta topla buluşan Murat Duruer, ceza alanı içine ortaladı. Penaltı noktasında Emrah Başsan'ın vuruşunda kaleci Eray İşcan yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti. 

89. dakikada ev sahibi takım beraberliği yakaladı. Vederson'un soldan kullandığı serbest atışta penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Diarra kafayla topu ağlara gönderdi: 1-1

Karşılaşma bu sonuçla berabere tamamlandı. 

Galatasaray,  ikinci hafta sonunda puanını 4'e yükselterek, B Grubu'ndaki liderliğini sürdürdü. Galatasaray, bu sonuçla takipçileri Elazığspor ve Medical Park Antalyaspor'un ikişer puan önünde yer aldı.

"Maçın genelinde kazanmayı hak eden bir Galatasaray var"

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, yaptığı değerlendirmede, "Maçın genelinde kazanmayı hak eden bir Galatasaray var. Birçok pozisyona girdik ve değerlendiremedik. Onun için bu yönümüzü geliştirmemiz gerek" dedi.

Sarı kırmızılı takımın çok iyi oynadığını kaydeden İtalyan teknik adam, "Açıkçası bugün beraberlikten yana çok üzgün değilim. Çok çok iyi oynayan bir Galatasaray vardı. Bütün futbolcular, çok iyi oynadı. Eksik olan sadece goldü. Girdiğimiz pozisyonları olumlu yönde sonuçlandırıp daha fazla gol bulmamız gerekiyordu" diye konuştu.

"Stoper pozisyonu için bir oyuncuya ihtiyacımız var"

Roberto Mancini, sarı kırmızılı takımın bir stopere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Hazırlık maçlarında Melo'nun stoper oynadığının hatırlatılması üzerine Mancini, "Melo, stoper pozisyonunda iyi oynuyor ama ne olursa olsun o pozisyon için bir oyuncuya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Oyun sisteminde kanatlarda oynayan futbolculara önemli görevler düştüğünü aktararak "İki forvetle oynuyoruz. Bu sistemde Riera ve Eboue'nin oynadığı pozisyon çok önemli. Kanatta oynayan futbolcular hem ofansif hem de defansif yönde çok çalışmaları gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.

"Dany ve Amrabat'a yardımcı olacağız"

Deneyimli teknik direktör, gönderilmeleri gündemde olan Dany ve Amrabat'a takım bulmaları konusunda yardımcı olacaklarını söyledi.

Yabancı kontenjanı konusundaki sıkıntılarının hatırlatılması üzerine Mancini, şunları kaydetti:

"Elimizde 3 yabancı futbolcu var. Birisi Bruma, geçirdiği sakatlıktan dolayı sezonu kapattı. Dany'nin oynayabileceği bir takıma gitmesini istiyoruz. Çünkü önünde bir Dünya Kupası var. Oraya gidebilmesi için düzenli oynaması gerekiyor. Diğer tarafta Amrabat da var. Kendisi iyi ve genç bir futbolcu. Onun için Dany ve Amrabat'a başka takımlarda oynamaları için yardımcı olacağız."

Roberto Mancini, devre arasında yoğun bir program geçirdiklerini anlatarak Türkiye Kupası'ndaki Elazığspor maçında, farklı futbolcuları oynatmayı düşündüğünü sözlerine ekledi.

Sarı kırmızılı futbolcuların görüşleri

Sarı kırmızılı takımın genç futbolcusu Emre Çolak, Medical Park Antalyaspor karşısında çok sayıda pozisyona girmelerine rağmen gol atamadıklarını belirtti.

Emre Çolak, Akdeniz temsilcisiyle zorlu bir maç yaptıklarını vurgulayarak "Çok sayıda gol pozisyonuna girdik ama değerlendiremedik. Maçın son 10 dakikasında biraz bırakmış gibi olduk. Bunun da etkisi gördük. Maçı bırakmasaydık o golü yemezdik. Üzgünüz" ifadesini kullandı.

Çolak, Mancini'nin kendisine daha çok oyun kurucu pozisyonunda görev vereceğinin altını çizerek "Hoca, bundan sonra beni orada oynatacağını söyledi. Orada daha çok topla buluşabiliyorum. Kendisi de benim daha etkili olabileceğimi söyledi. Pozisyonun ne kadar riskli olduğunu konuştuk. Riskli bir bölge ama kendimi daha rahat hissediyorum" diye konuştu.

Genç kaleci Eray İşcan ise Medical Park Antalyaspor karşısında iyi bir maç çıkardıklarını belirterek "Çok pozisyona girdik ama atamadık. Antalyaspor'u da tebrik etmek lazım, çok iyi direndiler. İki takımı da tebrik ediyorum" dedi.

-"Mücadeleci bir futbol ortaya koyduk"-

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Ziraat Türkiye Kupası'nda 1-1 berabere kaldıkları Galatasaray maçında mücadeleci bir futbol ortaya koyduklarını söyledi. 

Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan Aybaba, yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti:

"İyi oyunculardan kurulu bir rakiple oynadık. İlk yarı istediklerimizi yaptık ama pozisyon bulmakta zorlandık. Oyunun ikinci yarısında futbolcularımız, mücadeleci bir performans sergiledi. Bu arada 2-3 pozisyon bulduk. Kaybetmek hakkımız değildi. 89. dakikada da olsa beraberliği aldık."

Aybaba, sezonun ikinci yarısında keyif veren bir takım olmayı hedeflediklerini anlatarak "Sezonun ikinci yarısına keyif katan bir ekip olmak istiyoruz. Bunun için transferler yaptık. O arkadaşlarımız da formunu yakalayınca lige ve Ziraat Türkiye Kupası'na renk katacağız" diye konuştu.

Deneyimli teknik direktör, Fenerbahçe'den transfer edilen Semih Şentürk'ün uzun süredir maç yapmadığına değinerek Türkiye Kupası'nda oynayacakları Tokatspor maçının Semih için iyi bir şans olacağını dile getirdi.

-Futbolcuların görüşleri-

Kırmızı beyazlı takımla ilk resmi maçına çıkan Giray Kaçar, güzel bir karşılaşma oynadıklarını söyledi.

Maçın ilk yarısında istediklerini yapamadıklarını kaydeden Giray, "Güzel bir maç olduğunu düşünüyorum. İlk yarı istediklerimizi yapamadık ama güzel pozisyonlar yakaladık. Penaltı olmayan bir pozisyonda golü yedik. İkinci yarı üstünlüğümüzde geçen bir maçtı ve sonuçta golü bulduk. Kupada ne kadar iddialı olduğumuzu göstermek istiyorduk. Bunu da yaptık. Ciddi rakiplerin kaybettiği kupada final oynamak istiyoruz" ifadesini kullandı. 

Deneyimli savunma oyuncusu, Galatasaray karşısında üstün olan tarafın kendileri olduğunu savunarak  "Bütün takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu maç bize güzel bir özgüven kazandırdı" dedi.

Medical Park Antalyasporlu Koray Arslan ise maçın genelinde ciddi pozisyonlardan yararlanamadıklarını vurgulayarak son dakikada da olsa bir puan aldıkları için mutlu olduklarını kaydetti.

Sneijder'a yaptığı hareketle penaltıya neden olan Koray, mücadele hakemi Abdulkadir Bitigen'in ciddi hatalar yaptığını savunarak şöyle konuştu:

"Penaltı pozisyonunda top Sneijder'in ayağından açılınca hamle yaptım, topa dokundum. Hakem ilk yarı kötü bir maç yönetti. Penaltıdan önce Sneijder Emre'ye kasti bir tekme attı. Bana göre kırmızı karttı. Melo bir pozisyonda topu eliyle kesti. Bu dünyanın her yerinde sarı karttır. Bunlar topun bizim alanımızda kalmasına neden oldu. Hedefimiz gruptan çıkmak. Çarşamba günü Tokatspor maçı var. İnşallah gruptan çıkarız."

Muhabir: Emrah Oktay, Serdal Kalaycı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141