Girgin şunları söyledi: “MUÇEV, 29 Mart 2014'te yapılan yerel seçimlerin hemen ardından 4 Nisan tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Muğla Valiliği arasında yapılan bir protokolle kurulmuş, ardından da 28 Mayıs tarihinde yapılan bir sözleşmeyle aralarında Sarıgerme, Dalyanağzı ve İztuzu gibi alanların da bulunduğu Muğla ili genelindeki 14 korunan alanın işletme hakkı yetkisi MUÇEV'e verilmiştir.
ELDE EDİLEN GELİRLER, GENEL BÜTÇEYE AKTARILMASI GEREKİRKEN NİÇİN DÖNER SERMAYEYE AKTARILMIŞTIR?
Sayıştay’ın 2021 yılı denetim bulgularında 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tasarrufuna bırakılan, devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanlara ilişkin kullanma izni verilmesi veya kiraya verilmesi işlemleri sonucu elde edilen gelirlerin genel bütçe tarafında takip ve tahsil edilmesi gerekirken Bakanlık Döner Sermaye İşletmesi tarafından kullanıldığı tespit edilmiştir.
22 MİLYON LİRA PARA NERELERE HARCANDI?
Sayıştay raporlarına göre 2021 yılı içerisinde bu kapsamda elde edilen 22 milyon 646 bin 715 TL gelir, genel bütçeye kaydedilmesi gerekirken Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünün bütçesine gelir kaydedilmiştir. Bu bağlamda birkaç soru sormak istiyorum.
MUĞLA’DAN NE KADAR TAHSİLAT YAPILDI?
Sayıştay raporlarında tespit edilen ve Bakanlık tarafından takip ve tahsil edilmesi gereken gelirlerden Muğla ilimizde ne kadar tahsilat yapılmıştır?
Tahsil edilen gelirler Bakanlık genel bütçe hesabına mı, yoksa Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü hesabına mı tahsil edilmiştir?
2014 yılından bu güne kadarki MUÇEV’in gelirleri ne kadardır?
KAMU YARARI İÇİN KIYI ŞERİTLERİ YEREL YÖNETİMLERE TAHSİS EDİLMELİDİR
2014 yılından bugüne Muğla ilimizde MUÇEV Limited Şirketine verilen yerlerin kira gelirleri Bakanlık hesabına mı, yoksa Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü hesabına mı aktarılmıştır?
Sayıştay raporlarında tespit edilen ve Bakanlık tarafından takip ve tahsil edilmesi gereken gelirler Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü veya Bakanlık tarafından nerelere harcanmıştır?
Son olarak, kıyılarda kamu yararının sağlanması için esas olan kıyı şeritlerinin yerel yönetimlere tahsis edilmesidir, bu konuda Bakanlığın bir çalışması var mıdır?
Girgin 10 Ekim tarihi itibariyle konu hakkında yazılı soru önergesi de verdiklerini söyleyerek takipçisi olacaklarını belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.