Hamas Hareketi, Mısır'ın "içişlerine karıştığı" yönündeki suçlamalarını araştırmak üzere İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ya da Arap Birliği gözetiminde "Gerçekleri Araştırma Komisyonu" kurulması çağrısında bulundu.
Hareket tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, "Hamas'ın korkacağı ya da gizleyeceği bir şey yok. Hareket, her vesileyle konumunu açıkça ortaya koydu. Kurulduğu tarihten bu yana hiçbir Arap ve İslam ülkesinin içişine karıştığını kanıtlayacak durum söz konusu olmamıştır" ifadesi kullanıldı.
Ulusal güvenliğin her ülke için kırmızı çizgi olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Gazze'de ambargo altındaki bir hareketin stratejik derinliği ve dış dünyaya açılan tek kapısı konumundaki bir ülkedeki istikrarızlıktan beslenmesi mümkün değildir. Hamas bütün mesaisini İsrail işgaline karşı harcamaya devam edecektir" denildi.
Mısır yargısının Hamas'ı Mısır'daki iç krize dahil etmeye çalışmasının kınandığı açıklamada, Mısır Başsavcılığı'nın hareket hakkındaki suçlamalarına son vermesi istendi.
Başsavcılık, "hapishaneler baskını" davasında, askeri darbeyle görevinden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ve Filistinlilerin de aralarında bulunduğu 131 kişiyi, ülkenin bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne zarar verecek eylemlerde bulunmak, Vadi'n Natrun, El-Merc ve Ebu Zabel hapishanelerine saldırarak Hamas, Hizbullah ve İhvan mensuplarının kaçmasına imkan sağlamakla suçlamıştı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.