• BIST 9379.83
  • Altın 3711.745
  • Dolar 38.0067
  • Euro 41.8274
  • Muğla 8 °C
  • İzmir 12 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 6 °C

Hindistan'dan Mars'a insansız uzay aracı

Hindistandan Marsa insansız uzay aracı
Hindistan, ülkenin güneyindeki Sriharikota'daki Satish Dhawan Uzay Merkezi'nden Mars'a gidecek insansız uzay aracını fırlattı.

Hindistan Uzay Araştırmaları Kuruluşu, PSLV-C25 roketleri ile ateşlendiği belirtilen mekiğin, Mars'ın yörüngesine 2014'ün Eylül ayında oturmasının beklendiğini açıkladı.

Urdu dilinde "Mars gemisi" anlamına gelen Mangalyaan ismindeki mekiği, Hindistan'ın 73 milyon dolara mal ettiği belirtildi.

Yörüngesine 300 günlük bir seyahatin ardından ulaşacak olan Mangalyaan'ın, uzaydaki atmosferik gazların kayıp oranının incelenmesi amacı ile de kullanılacağı kaydedildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141