Kadın Danışma Merkezi olarak, Menteşe ilçesinde bulunan kadınların da sıklıkla gittiği yerler olan kafe, bar, restoran, terzi, kuaför, alışveriş merkezleri gibi toplam 42 işletme ziyaret edilmiştir. İşletme sahipleriyle kendilerinin ve çalışanlarının, kadınların şiddete maruz kalma ihtimali olduğunda veya şiddete maruz kaldıkları durumlarla karşılaştıklarında neler yapabilecekleri, hangi mecralara başvurmaları gerektiklerine yönelik kapsamlı görüşmeler yapılmıştır. Şiddet gördüğü halde ne yapacağını bilmeyen, şiddet uygulayan kişi yanında diye tepki veremeyen ve çevresinde şiddet mağduru kadınlara yardım etmek isteyen herkes için, üzerinde şiddet türlerinin yer aldığı ve hangi durumlarda Kadın Danışma Merkezi’ne ulaşabileceklerini gösteren afişler mekanların görünür yerlerine ve kadınlar tuvaletlerine asılmıştır.
Ayrıca yerel yönetimlerin en önemli aşamalarından biri olan muhtarlar da ziyaret edilmiştir. Muhtarlar, mahalle sakinlerini en iyi tanıyan ve mahallesinde yaşanan herhangi bir kriz anından; özellikle “aile içinde saklanan şiddet vakalarını ya da herhangi bir şiddet durumunda nereye başvuracağını ve ne yapacağını bilmeyen kadınlardan” haberdar olabilen kişilerdir. Muhtarlara öncelikle bunun önemi anlatılarak herhangi bir şiddet durumunda ne yapacakları ve mahallelerinde yürütebilecekleri çalışmalar hakkında bilgi verilmiştir. Bu kapsamda toplamda 20 muhtarlık ziyaret edilmiş ve afişler muhtarlıkların görünür camekanlarına asılmıştır.
Kadın Danışma Merkezinde şiddete maruz kalan ya da şiddete maruz kalma ihtimali bulunan tüm kadınlara psikolojik, hukuksal ve sosyal destek verilmektedir. Danışma Merkezinde ayrıca kadınlara; şiddetle mücadelede, 6284 sayılı kanun ve İstanbul Sözleşmesi kapsamında yasal hakları ve önleyici tedbirleri konusunda bilgilendirme yapılarak kadınların güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Merkeze 0252 212 91 98 numaralı telefondan ulaşılabilmektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.