Fethiye Körfezi'nin 4 mil açığındaki Kızıl Ada'daki bozuk orman sahasında ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmalarına başlandı.
Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, arazinin taşlık olan kısımları iş makineleri yardımıyla oluşturulan teraslara dikilecek fidanlarla erozyonun önlenmesi hedefleniyor. Toprakla buluşacak 5 bin kızılçam, fıstıkçamı, defne, keçiboynuzu ve sığla fidanları teknelere yüklenerek adaya götürülüyor.
Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kızıl Ada'nın işletmelerinin sınırları içinde bulunan bozuk orman sahası olduğunu söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın son dönemde ağaçlandırma ve erozyon kontrolü konusunda ciddi çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Zorlu, "Burayı 2014 ağaçlandırma programına dahil ettik ve şuan çok yoğun bir çalışma yapıyoruz. Arazi şartları zor olduğu için işgücünün yetersiz kaldığı yerlerde makine yardımıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çalışmalar kapsamında 15 gün içinde 5 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz" dedi.
Adanın yüzde 40'ının çalışma şartlarına elverişli olduğuna değinen Zorlu, öncelikle ciddi bir toprak işlemesi yaptıklarını ifade etti. Zorlu, yaptıkları ağaçlandırma çalışmaları sırasında adada iş makinesi kullandıkları için bazı insanlarda adanın imara açılmaya çalışıldığı gibi bir algı oluştuğunu anlatarak, şöyle konuştu:
"Burası devletin tasarrufu altındaki ormanlık bir bölge. Burada yapılan çalışma bizim kontrolümüzde yürütülüyor. İmara açılması söz konusu değil. İş makinesini biz getirdik buradaki amaç da iş gücüyle yapılamayan yerlerde makine ile arazide teraslar açmak. Amacımız sadece başarılı bir fidan dikimi. Önceden burada çalışma yapılmış ama o zaman ki imkanlar doğrultusunda yapılmış ve yer yer başarılı olunmuş. Ama başarısız olunan yerler de var. Bizim çalışmamız daha yoğun ve başarılı olacağına inanıyorum."
Muhabir: Utku Uçrak
Yayınlayan: Güç Gönel
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.