Martı Resort Otel’de yapılan kongrede, 8 yabancı ülkeden ve Türkiye’deki 34 üniversiteden katılımcılar yer aldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Uluslararası Balkan Üniversitesi, Azerbaycan Turizm ve Manacment Üniversitesi, Moğolistan Khovda Üniversitesi işbirliğinde organize edilen kongreye, Balkan Federasyonu, GRAMMY Acentası, Marmaris Deniz Ticaret Odası, Avrasya Bilimler Akademisi Dergisi, Türkbilim Dergisi ve Ottoman Dergisi destek verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan, 3. Turizm ve Kültürel Miras Kongresi Kongre’de Düzenleme Kurulu Başkanı MUSKÜ öğreti m görevlisi Dr. Zekeriya Bingöl açılış konuşmasını yaptı.
“ÜLKEMİZ KÜLTÜR CENNETİDİR”
Turizmle kültürün içi içe olduğunu kaydeden Zekeriya Bingöl, “Kültür en güzel mirastır. Turizmi 12 aya yaymak istiyorsak, kültürümüzü tanıtmalı ve yaşatmalıyız. Kültür, turizm için hayati önem taşır. Kültür ile turizm arasında doğru orantı vardır. Turizm arzını daha efektif hale getirmek için, kültürün etkin kullanılması gerekir. Turizmin birçok farklı sektöre katkısı yadsınamaz. Ülkemiz, kültürel ve tarihsel açıdan çok zengindir, bunun için kültür turizmi geliştirilmelidir. Çünkü ülkemiz kültür cennetidir” diye konuştu.
“ÜZERİMİZE DÜŞENİ BİLİYORUZ”
Turizm ve Kültürel Miras Kongresi Kongresi’ne katılan Marmaris Belediye Başkanvekili Ethem Sayar: “Biz alternatif turizmden yeterinde faydalanamıyoruz. Bu alanda yapılacak çalışmalar turizme çok katkı sağlayacaktır. Kültürel ve tarihsel zenginliğimiz öne çıkarılıp, tanıtılması bölgemizi üst seviyelere çıkaracaktır. Bu konuda yerel yöneticiler olarak üzerimize düşeni biliyoruz, bu alanda çalışmalarımız olacak” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.