• BIST 9977.94
  • Altın 3091.272
  • Dolar 35.4118
  • Euro 36.3931
  • Muğla 6 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 6 °C
  • İstanbul 3 °C
  • Ankara 2 °C

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy Halk Toplantılarına Tekrar Başladı

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy Halk Toplantılarına Tekrar Başladı
Marmaris Kaymakamlığı tarafından düzenlenen, ancak koronavirüs salgını önlemleri kapsamında askıya alınan “Halk Toplantıları” tekrar başladı.

Yeni dönemdeki ilk toplantı, bu sabah Türkiye’nin en popüler tatil adreslerinden Selimiye Mahallesi’nde gerçekleşti.  

 Mahalle halkının istek, şikayet ve önerilerini doğrudan iletme şansı bulduğu toplantıda, Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy’a, İlçe Emniyet Müdürü Namık Söylemez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Çetinkaya ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Töreyenler eşlik etti.  

kay1.jpg

Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy’un başkanlığındaki toplantıda ilk sözü Selimiye Muhtarı Ahmet Coşkun aldı.

Otopark İstediler

Muhtar Ahmet Coşkun, en büyük sorunlarının otopark eksikliği olduğunu, bu sebeple misafirlerinin araçlarını park edecek yer bulmakta çok zorlandıklarını, bu durumun da trafik ihlallerine yol açtığını söyledi. Kaymakam Aksoy, problemi bildiklerini bunun için mahalledeki okulun bahçesinin otopark olarak kullanılmasını sağladıklarını dile getirdi. Bu arada bir esnaf, çevrecilerin tepkisini çekebilecek bir öneride bulundu.

kay2.jpg

Bu Öneri Çevrecileri Kızdırabilir

Selimiye girişindeki caminin karşısındaki denizin kıyıya yakın bölümünün çok sığ ve balçık olduğunu, insanların burada yüzmediğini belirten esnaf, kendisi gibi düşünen başkalarının da olduğunu vurgulayarak söz konusu alanın doldurularak otopark yapılabileceğini ifade etti. Kaymakam Aksoy ise bu önerinin öncelikle hukuki açıdan uygunluğunun değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

20200710_092340---kopya.jpg

Vidanjörler Çok Pahalıya Mal Oluyor

Muhtar Coşkun, Selimeye’de kanalizasyon şebekesinin olmadığını hatırlattıktan sonra, konut ve iş yerlerinin atıklarının, fosseptik depolarından özel işletmeciler tarafından 800-900 TL karşılığında vidanjörle çekilmesinin, ciddi maddi külfete sebep olmasının yanı sıra, maliyetten kaçmak isteyenlerce çevreye zarar oluşturabilecek hale gelebileceğinden yakındı. Coşkun, ilgili belediyenin aynı hizmeti neredeyse yarı fiyatını verdiğini ancak, mahallelinin bu hizmeti alabilmek için günlerce beklemek zorunda kaldığını, dolan depolarını bir an önce boşaltmak zorunda olan vatandaşın da bu süreyi bekleyemediğini sözlerine ekledi.

Kaymakam Aksoy, bu sorununda farkında ve takipçisi olduklarını, Selimiye’nin de bulunduğu yarımadaya hizmet edecek vidanjörün sağlanması için Çevre Bakanlığı’nın ilgili birimlerine başvurulduğunu dile getirdi.

kay4.png

Tekneler Can Sağlığını Tehlikeye Atıyor

Yörede deniz taşımacılığı yapan vatandaşlar da, Selimiye Koyu içerisindeki teknelerin diledikleri her yere demir attıklarını, bu durumunda denizde yüzen insanların can sağlığını tehlikeye soktuğunu kaydederek çözüm istedi. Kaymakam, bunun üzerinde hemen telefonla aradığı bölgeden sorumlu Datça Liman Başkanlığı Başkanı’yla görüştü. Görüşme sonucu konuyla ilgili düzenlemeye ait yetkinin Ankara’da olduğunu kaydeden Kaymakam, “Demir atmanın yasak yerleri belirlemek” gibi ara formül geliştirebileceklerini, bunun için de toplantıdan sonra Datça’ya giderek Liman Başkanı’yla yüz yüze görüşeceğini ifade etti.

Elektriğin Yokluğu Da Varlığı Da Zarar Veriyor!

Otel işletmecisi Mehmet Aydın ise elektrik ve sudan dert yandı. Sık sık kesilen ve voltajı düşen elektriğin, hem cihazlarının arıza yapmasına, hem yiyecek ürünlerinin bozulmasına dolayısıyla maddi kayba yol açmasının yanısıra hizmet kalitelerini  düşürdüğünü savundu.

20200710_090757.jpg

Su Var Ama Yok!

Aydın, Büyükşehir hem kalitesi, hem de tazyiki sebebiyle şebeke suyunun kendilerine uygun olmadığını, tankerlerle getirdikleri taşıma suyun ise  maddi yük olduğunu da dile getirdi, “Yangın çıksa hortumumuzla müdahale edecek suyumuz” yok dedi.

kay3.jpg

Bazı durumların yetki alanlarını aştığına işaret eden  Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy, elektrik ve su probleminin de takipçisi olacaklarını belirtti.

Kaymakam Aksoy ve beraberindeki protokol üyeleri toplantının ardından mahallede incelemelerde bulundu. Bu sırada Kaymakam Aksoy’un  maske ve mesafe konusunda hassas olduğu gözlendi. Aksoy, şezlonglarının arasındaki mesafeyi az bulduğu bir işletme sahibini de uyardı.

 

Görüntülü Haber:

https://www.youtube.com/watch?v=L7X0tWGkIX4&t=216s

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141