• BIST 9774.49
  • Altın 2817.367
  • Dolar 34.0942
  • Euro 37.9234
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

MHP'li Akarfırat: "CHP’li İlçe Belediyelerinin Taşınmazları Satışta, Büyükşehir Belediyesi Gayrimenkul Alımında!"

MHP'li Akarfırat: "CHP’li İlçe Belediyelerinin Taşınmazları Satışta, Büyükşehir Belediyesi Gayrimenkul Alımında!"
Milliyetçi Hareket Partisi Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Akarfırat; 'Değerli Basın Mensupları,

Daha sözün en başında sizlere Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait, Toplu Taşımacılık, Havaalanı Taşımacılığı, Otopark İşletmeciliği ve Liman hizmetleri alanlarında hizmet vermekle yükümlü şirketi Muttaş’ın yeni taşınmazı hakkında bilgi vermek isterim. 

20240715-222729.jpg

13 Eylül’de başlayıp 14 Eylül’de gece saat 01:30’ a kadar uzayan, Muğla Valiliği karşısındaki Halkbank Binasının satış ihalesinin 80 milyon TL bedelle kazananının Muttaş olduğunu size, biz duyurmuş olalım. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras olmak üzere bu muazzam başarıda emeği geçenleri tebrik ettiğimizi ifade edelim. Ayrıca, içine çivi çakamayacakları binada kamuya faydalı neler yapacaklarını açıklamalarını da merakla bekliyoruz. 

Sizlerin de bildiği gibi, Menteşe Belediyesinin 169 milyon TL ‘ye yaklaşan borcu dolayısıyla taşınmazlar satışa çıkarıldı. Menteşe Belediyesi’nde şeffaflık ilkesine gerekli hassasiyet gözetilmediği ve sessiz kalındığı için haydi onu da biz açıklayalım: 50 milyon TL’lik mal satışı gerçekleştirilmiştir. 

Yine diğer CHP’li belediyelerde de benzer ihale süreçleri, borçları tam karşılamasa da (belli ki önceden verilen sözleri karşılayacak şekilde) milletin malını satmaktan rahatsız olmayan adımlar atılmaya devam edecektir. 

Yerel Seçimlere üç gün kala hatırlayacağınız gibi 28.03.2024’de Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Dr.Osman Gürün, görev yaptığı 2 dönemi kapsayan 10 yıllık süreç için hesap verme toplantısı gerçekleştirdi. O toplantıda “şeffaflık ilkesi” gereğini yerine getirerek devrettiği bütçesi hakkında bilgi verdi. 2 milyar 289 milyon TL’lik yatırım için bütçenin kasada hazır olduğunu ifade etti. 

Şimdi soruyoruz, madem Büyükşehir Belediyesinin kasasında yatırım yapacak para var. Büyükşehir Belediyesi, taşınmaz alımını pekâlâ şirketleri üzerinden gerçekleştirebiliyor. Milletin malının CHP’li belediyeler tarafından elden çıkmasına neden formül üretemiyor? Aynı bahçedeki Menteşe Belediyesinin bile 50 milyon TL’lik taşınmazını devralsaydı mesela milletin malı millette kalacaktı. Ancak, böyle deyince “80 milyon TL’lik yatırımı kendi üstümüze geçirmedik, milletin malı yaptık “ diye de yanıt verebilirler. Böylece, milletin malını satacak kadar neden çözümsüz kaldıklarının üstünü kapatmaya teşne olduklarını biliyoruz. Nereden biliyoruz? Daha önce bize, sizler aracılığıyla cevap veren CHP İl Başkanı Sayın Zekican Balcı’nın yanıtından biliyoruz. Biz, o yanıtta millete verilmesi gereken hesapların hiçbirini göremedik. Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anmasına rağmen, tam olarak anlamakta zorlandığı satırlarına yansıyan bir metindi. Okuduk ve geçtik. Sayın Balcı’nın siyaset yaşamına Ankara’da devam etmesi için duacı olduk. Yüksek siyasete ilgisinin yereldeki sorunların önüne geçtiğini bu vesile ile öğrendik. 

Fazla söze hacet yok. CHP İl Başkanı Zekican Balcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a soruyorum:

-Sayın Gürün’den devir aldığınız bütçe ile kendi partinizin belediyelerinin borçlarına can suyu olmayı neden hiç düşünmüyorsunuz?

-Bodrum’da gazetelerde manşet oldu. Haberlerde hayli sert ifadelerle: “Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olmasına rağmen Bodrum giriş totemine fotoğrafıyla ‘Bodrum’a Hoş geldiniz’ yazdıran Ahmet Aras, kendinden sonra gelen partilisi Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’ye de %700 borç artışıyla bıraktığı belediye kasasıyla ‘hoş geldin’ demiş.” diye yazdı gazeteciler. Köşe yazarları yazdı, çizdi. Bodrum bu haberlerle çalkanıyor. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin açıklamaları ile ortaya dökülen mali tablo ile birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesinin bütçesinin emin ellerde olduğunu söyleyebilir misiniz?

-Sayın Gürün senelerce “borçsuz yönetim” diye çabalamış, ilçe belediye başkanlarından aldığı eleştirilere rağmen yatırımlar için para biriktirmiş. O zamanlarda kendi rahatı için hiç mi aklına gelmedi Halkbank binasını almak? Şimdi ilçe belediyeleri borç batağında yüzerken, milletin taşınmazları CHP’li belediyeler eliyle satışa çıkıyor. Bu halde Bodrum’a Büyükşehir nasıl yardımcı oluyor? Elindeki parayla saltanatını büyüterek mi? 

Sayın Balcı, Sayın Aras;

Yüksek siyaset bizim işimiz değil. Biz yerelde siyaset yapıyoruz. Muğlalı vatandaşlarımıza hesap veriyoruz. Sorduğumuz soruların yanıtını da Ankara’yı gezip gelmeden hemen Muğla’dan almak isteriz. 

Kamuoyuna saygıyla duyururuz." Dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141