• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Milletvekili Gizem Özcan Bakan Uraloğlu’na sordu;

Milletvekili Gizem Özcan Bakan Uraloğlu’na sordu;
“Jandarma ekiplerinin Göcek Tüneli’nden geçerken ücret ödediği doğru mu?”

Geçtiğimiz günlerde resmi jandarma araçlarının tünelden geçerken ödeme yaptığı görüntülerin basına yansımasıyla gündeme gelen Göcek Tüneli’ni Meclis gündemine taşıyan Muğla Milletvekili Avukat Gizem Özcan, “Kamu hizmetine tahsis edilen araçların özel bir şirkete geçiş ücreti ödemesi kabul edilemez” dedi. 

Muğla Milletvekili Avukat Gizem Özcan, geçtiğimiz günlerde resmi jandarma araçlarının tünelden geçerken ödeme yaptığı görüntülerin basına yansımasıyla gündeme gelen ve Türkiye’nin tek ücretli dağ tüneli olan Göcek Tüneli’ni Meclis gündemine taşıdı. Özcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi verdi. 

“Kamu hizmetine tahsis edilen araçların özel bir şirkete geçiş ücreti ödemesi kabul edilemez”

Muğla'nın Fethiye ve Dalaman ilçelerini birbirine bağlayan ve Türkiye’nin tek ücretli dağ tüneli olan Göcek Tüneli’nin yap işlet devret modeli ile yaptırıldığını vurgulayan Özcan, “2002 yılında 13 Milyon 332 Bin 600 TL (sözleşme yılı fiyatı) ile ihale edilmiştir. 2006 yılında hizmete açılmıştır. Tünel 950 metre uzunluğunda 12 metre genişliğinde ve 7.40 metre yüksekliğindedir. Göcek Tüneli sürekli gündeme Adalet ve Kalkınma Partisi’nin seçim dönemlerinde yaptığı ücretsiz olacak propagandasına rağmen pahalı olması ile gelmektedir. Ayrıca 2022 yılında Antalya'dan Ortaca'ya gelen bir cenaze nakil aracının şoförün yanında nakit olmaması sebebi ile geçirilmemesi ile de tartışılmıştır. 

Son günlerde basına yansıyan görüntülerde, resmi jandarma araçlarının da tünelden geçerken ödeme yaptığı görülmektedir. Kamu hizmetine tahsis edilen araçların özel bir şirkete geçiş ücreti ödemesi kabul edilemez” dedi. 

Özcan’dan Bakan Uraloğlu’na 4 soru 

Muğla Milletvekili Avukat Gizem Özcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na yazılı olarak cevaplaması için şu soruları yöneltti; 

Jandarma ekiplerinin Göcek Tüneli’nden geçerken ücret ödediği doğru mudur? Kamu hizmetine tahsis edilmiş araçların özel bir şirkete ücret ödemesinin kabul edilebilir olduğunu düşünüyor musunuz?

Kamu hizmetine tahsis edilmiş başka hangi araçlar (polis, ambulans vs.) Göcek Tüneli’nden geçerken ücret ödemektedir?

Göcek Tüneli’nin (Göcek 1 ve 2 Tünelleri) işletmesi ne zaman kamuya devrolacaktır? 

İktidarın her seçim döneminde ücretsiz olacak propagandası yaptığını hesaba katarak, Göcek Tüneli’nin ücretsiz olması yönünde bir çalışma var mıdır?

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141