Geçtiğimiz günlerde Köyceğiz Atatürk İlkokulu’nda ders gördükleri esnada üzerlerine tavan sıvası düşmesi sonucu yaralanan 3. Sınıf öğrencilerini Meclis gündemine taşıyan Özcan, “Eğitimin en önemli önceliklerinden biri öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin can güvenliği, depreme dayanıklı binalar iken, bu olay da göstermiştir ki, okullarımız deprem olmadan yıkılacak hale gelmiştir. Okulları temizlemeyenler, Köyceğiz’de 3 öğrencimizin yaralanmasına sebep oldu" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Avukat Gizem Özcan, Köyceğiz Atatürk İlkokulu’nda ders gördükleri esnada üzerlerine tavan sıvası düşmesi sonucu yaralanan 3. Sınıf öğrencilerini Meclis gündemine taşıdı. Yaşanan olay sonucunda 3 öğrencinin yaralandığını söyleyen Özcan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi verdi.
“Okullarımız deprem olmadan yıkılacak hale gelmiş”
Atatürk İlkokulu idaresi tarafından olayın ardından Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sıvaların yenilenmesi için ödenek istendiğini belirten Özcan, “Velilerden edindiğimiz bilgiye göre, aynı okulda benzer tavan çökmeleri olmuştur. Eğitimin en önemli önceliklerinden biri öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin can güvenliği, depreme dayanıklı binalar iken, bu olay da göstermiştir ki, okullarımız deprem olmadan yıkılacak hale gelmiştir” dedi.
“Köyceğiz’in en merkezi ilkokulunda gerçekleşen bu üzücü olayın ardından olayın sorumluları hakkında soruşturma açılmış mıdır?”
Muğla Milletvekili Avukat Gizem Özcan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti;
• Köyceğiz’in en merkezi ilkokulunda gerçekleşen bu üzücü olayın ardından olayın sorumluları hakkında soruşturma açılmış mıdır? Açılmışsa, kimlere açılmıştır? Açılmamışsa, neden açılmamıştır?
• Okulun yapımının ardından Bakanlığınız, inşaatta eksiklikler tespit etmiş midir? Etmişse, tespit edilen eksiklikler hangi tarihte, nasıl giderilmiştir?
• Okulun binası Köyceğiz gölüne yaklaşık olarak 300 metre mesafededir. Bugünlerde o bölgede inşa edilen yapıların temelleri sıvılaşma riskinden dolayı beton pompalanarak sertleştirilmektedir. Ancak okul binasının yapım yılından kaynaklı olarak bu önlem alınmamış durumdadır. Okulun temelinin güçlendirilmesi konusunda bir çalışmanız var mıdır?
• Yaklaşık 20 yıllık bu okulun yapımından bugüne kadar geçirdiği bakım ve tadilat çalışmaları nelerdir? Bunlara ayrılan bütçe ne kadardır?
• Bakanlığınız tarafından bu dönem başlamadan önce gerekli denetim ve taramalar neden yapılmamıştır? Bu denetim ve taramaları yapmaktan sorumlu olanlar hakkında görevlerini yapmadıkları için soruşturma açılmış mıdır?
• Dönem başladıktan sonra, iş ve öğrenci güvenliğine aykırı şekilde okulun tadilat halinde olduğu iddiası doğru mudur?
• Muğla bir deprem bölgesidir. Bütün Muğla’da okulların deprem dayanıklılık testleri yapılmış mıdır? Yapılmamışsa, her bir okul için ayrı ayrı sonuçlar nelerdir? Bu sonuçlar öğretmenler ile paylaşılmış mıdır? Paylaşılmamışsa, neden paylaşılmamıştır?
• Köyceğiz’de bulunan ve yakın zamanda deprem dayanıklılık testi olumsuz geldikten sonra öğrencileri başka bir okula taşınan Yunusemre Ortaokulu ne zaman yıkılıp yerine yeni okul binası yapılacaktır?
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.