Gündem Gazetesi

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

Aydın Valisi Ayyıldız ve belediye başkanı Çerçioğlu anma mesaj yayımladı

09 Kasım 2013 Cumartesi 11:58

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, "Ulusal bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin simgesi olan Atatürk, ulusumuzun geleceğini her zaman aydınlatacak bir ışık kaynağıdır" dedi.

Ayyıldız, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Atatürk'ü ebediyete uğurlanışının 75. yılında sevgi, saygı ve özlemle andıklarını belirtti.

Türk milletinin, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihin en şanlı zaferlerden birini kazanarak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğunu; bayrak, vatan ve hürriyet aşkını dünyaya gösterdiğini kaydeden Ayyıldız, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ulusal bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin simgesi olan Atatürk, ulusumuzun geleceğini her zaman aydınlatacak bir ışık kaynağıdır. Bizlere tam bağımsız, çağdaş bir devlet, Cumhuriyet armağan etmiştir. Atatürk, tarihin akışını değiştirerek yaşadığı çağa damgasını vurmuş, başarıları ile tüm insanlığın saygısını kazanmış bir önderdir. Umutların tükendiği bir zamanda, yok edilmek istenen ulusumuzu, milli birlik ve beraberlik çatısı altında toplayarak zafere ulaştıran Atatürk, ulusumuzun kötüye giden yazgısını değiştirmiştir. Bizleri bu günkü aydınlık günlere taşıyan Atamızı, sonsuzluğa uğurladığımız günün yıl dönümünde daha iyi anlıyor, onunla övünüyor ve kıvanç duyuyoruz."

- Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu-

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da mesajında, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk ulusu için büyük bir komutan ve devlet adamı olmasının yanında, kendini milletine adamış ve ömrünü bu uğurda geçirmiş bir kurtarıcı da olduğunu söyledi.

Çerçioğlu, "Atamızın, ebediyete intikal edişinin 75. yıl dönümünde ona layık bireyler olabilmenin en önemli yolu bizlere gösterdiği hedef ve ideallere kararlılıkla yürüyebilmemizden geçmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bağımsızlık uğruna toprağa düşen kahramanlarımızı yeni nesillere tüm görkemi ve gerçekliği ile aktarmak hepimizin birinci sorumluluğudur."

Muhabir: Suat Deniz
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER