Gündem Gazetesi

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI (TÜRKİYE)

22 Nisan 2021 Perşembe 20:55

Çocuklar Anne-Baba'ya Yüce Rabbin lütfettiği çok kıymetli hediyelerdir. Hediyeleri ve bayramları kim sevmez? Aynı zamanda çocuklar, aileye verilen birer kutsal emanettir. Emanetimize 23 Nisan demek Çocuk demek ile de sahip çıkacağız. Çocuğun bakımı, korunup kollanması, eğitim öğretimi, ona iyi bir karakter kazandırılması tamamen Ana-Baba'ya yüklenmiştir ve tabii ki onlarla birebir iletişim halinde olan eğitmenlerinin rolü büyüktür. Ebeveyn, hayata gözlerini açtığı andan itibaren ellerinde büyüyen ve hiç bir tercih hakkı kullanma imkanı olmayan çocuğu tamamen kendi yöntemleriyle yetiştirmektedir. Her ne kadar çocukta doğuştan var olan zeka, yetenek ve mizaç fıtrat gereği ise de bunları yönlendirmek Anne-Babaya ait olmaktadır. Hepimizin tartışılmaz elbette ki sorumlulukları vardır?

Devlet emri altındakilere , aile reisi aile etrafından, kadın evinin yönetiminden, işçi kendisine teslim edilen araç ve gereçlerden tabii bunlar sadece benim genelleme düşüncelerim şartlar artık elbette artık çok değişti, günün anlam ve önemi ile alakalı lafı uzatmadan söylemek istediğim aslında şu her şartta ve koşulda ne olursa olsun biz öğretmenler olarak, çocuklarımızı, emanetlerimizi en kıymetli kutsal hediyelerimizi, koruyup kollayacağız, bayramlarımızı tüm coşkusu ile yaşatacağız. Geçen sene hiç unutmam 23 Nisanda okulumuz yine kapalıydı, biz kapı kapı dolaşıp çocuklarımıza Türk Bayrağı ile balon götürmüştük, bugün ise okulumuzun bahçesinde şarkı, şiir ve danslarla kutladık, ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ‘ümüzü andık.

 

Son Anadolu Devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK' ün, 23 Nisan 1920 de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış gününü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmesi son derece anlamlıdır keşke ülkeyi çocuklar yönetse!

1979 yılının UNESCO tarafından "DÜNYA ÇOCUK YILI" ilan edilmesiyle bu Bayram Uluslararası nitelik kazanmış ve bu yıldan itibaren TRT tarafından 1 hafta süren "ÇOCUK ŞENLİKLERİ" düzenlenmesi de geleneksel hale gelmiş ve Bayrama ayrı bir renk katmıştır.

Ayrıca bu şenliklere 8-10 yaş grubu Dünya çocuklarının davet edilmesi ve bu çocukların gönüllü Türk aileleri tarafından misafir edilmeleri olaya apayrı bir zenginlik kazandırmıştır.

Bu kanalla geliştirilen diplomasinin yararı da asla tartışılmaz.

Yine bu Bayram'ın dünyada kutlanan tek bayram olduğu dikkate alınınca, Mustafa Kemal Atatürk'ün ne kadar ileri görüşlü bir devlet adamı olduğunu hatırlatmaya bilmem gerek var mı?