Gündem Gazetesi

Afyonkarahisar'dan kısa kısa

Sultandağı ilçesine bağlı Yeşilçiftlik beldesinde Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikram edildi

15 Kasım 2013 Cuma 16:33

Afyonkarahisar'dan kısa kısa

Sultandağı ilçesine bağlı Yeşilçiftlik beldesinde muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikram edildi.

Belediye Başkanı Zekeriya Ölmez, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen aşure dağıtım töreninde vatandaşlara aşure ikram ederek bir konuşma yaptı.

Muharrem ayının dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir ay olduğunu belirten Ölmez, her yıl geleneksel olarak Muharrem ayının 10. günü dağıtılan aşurenin barış, kardeşlik ve dostluğu sağlamasını arzu ettiklerini kaydetti.

Aşure ikramına, Dereçine Belediye Başkanı Rahmi Akyıl, Yakasenek Belediye Başkanı Asım Altun, Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Kobuk, Kırca Belediye Başkanı Nihat Görgün, Ziraat Odası Başkanı Hasan Dinç, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

- Sandıklı'da vatandaşlar diyabet konusunda bilgilendirildi

Sandıklı'da 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri tarafından vatandaşlar, diyabet konusunda bilgilendirildi.

Sağlık görevlileri, Sandıklı 1 ve 2 No'lu Aile Sağlık Merkezi bahçesinde vatandaşlara diyabetten korunmak yollarını anlatıp, kan şekerlerini ölçtü.

Toplum Sağlığı Merkezi görevlilerinden Murat Kaçkar, yaptığı açıklamada, amaçlarının diyabetin önemine dikkati çekmek ve vatandaşları diyabet konusunda bilgilendirmek olduğunu söyledi.

Kaçkar, hareketli ve daha sağlıklı yaşam için kampanyalar başlattıklarını, sağlık personellerinin de el ele verdiğini kaydetti.

Muhabir: Ekip
Yayınlayan: Mürsel Çetin

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER