Gündem Gazetesi

"Atatürk Afyonkarahisar'da" fotoğraf sergisi

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 75. yılı dolayısıyla Atatürk'ün Afyonkarahisar ziyaretlerinde çekilmiş 45 fotoğraftan oluşan fotoğraf sergisi açıldı

10 Kasım 2013 Pazar 14:48

Atatürk Afyonkarahisar'da fotoğraf sergisi

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 75. yılı dolayısıyla Atatürk'ün Afyonkarahisar ziyaretlerinde çekilmiş 45 fotoğraftan oluşan "Atatürk Afyonkarahisar'da" fotoğraf sergisi açıldı.

Araştırmacı-yazar Hasan Özpunar'ın Atatürk'ün Afyonkarahisar ziyaretlerinde çekilen fotoğraflarından derlediği sergide, Atatürk'ün daha önce hiç yayınlanmamış 2 fotoğrafı da bulunuyor.

Özpunar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk'ün vefatının 75. yıl dönümü münasebetiyle Afyonkarahisar Belediyesi olarak koleksiyonlarında bulunan Atatürk'ün Afyonkarahisar ziyaretlerine dair 45 fotoğrafı sergilediklerini söyledi.

Sergide fotografların yanı sıra Atatürk'ün Afyonkarahisar ziyaretleriyle ilgili yerel basında çıkan haberlerin, gazete küpürlerinin de bulunduğunu belirten Özpunar, şöyle konuştu:

"Atatürk, Afyonkarahisar'a pek çok kez gelmiş. Resmi kayıtlara göre 11 kez Afyonkarahisar'ı ziyaret ettiği biliniyor. Afyonkarahisar'ın o dönemden bu yana önemli bir kavşak noktasında olması Atatürk'ün de bu şehri sık sık ziyaret etmesine vesile olmuş. Afyonkarahisar, Milli Mücadele'nin temellerinin atıldığı başarıya ulaştığı, Kocatepe'den başlayan Büyük Taarruz'un başarıya ulaştığı bir yer. Bu bakımdan da yine Atatürk'ün hatıralaranın dolu dolu olduğu bir şehrimiz. Biz de böyle bir günde Atatürk'ün ziyaretlerini sergileyelim istedik. Atatürk'ün daha önce hiçbir yayın kuruluşunda yayınlanmayan Kocatepe'de ve Afyonkarahisar ziyaretlerinde çekilmiş 2 kare fotoğraf var onları da yayınlıyoruz."

Özpunar, serginin yarın da açık kalacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Mustafa Güngör
Yayınlayan: Deniz Açık

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER