Başkan Gürün, Minikleri Yalnız Bırakmadı
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 5, 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencileri için verilen Kodlama ve Robotik eğitiminde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, eğitimin ilk gününde minik öğrencileri yalnız bırakmadı.
18 Temmuz 2018 Çarşamba 12:21
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 5, 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencileri için verilen Kodlama ve Robotik eğitiminde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, eğitimin ilk gününde minik öğrencileri yalnız bırakmadı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortaokul 5, 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencileri için verilen ve katılımın ücretsiz olduğu Kodlama ve Robotik eğitimi başladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi İnovasyon ve Start-Up merkezinde başlayan eğitimde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, eğitimin ilk gününde minik öğrencileri yalnız bırakmadı.
16 Temmuz - 10 Ağustos tarihleri arasında verilecek olan eğitimlerde öğrencilere, Scratch İle Blok Kodlama, Robotik Eğitim Kitlerinin Tanıtılması ve Kullanılması, Arduino İle Robotik Kodlama, Sensörler ve Motorlar İle Robot Uygulaması konuları ile ilgili bilgiler verilecek.
Bilginin çok hızlı geliştiğini, değiştiğini ve yıllar geçtikçe daha da hızlı gelişeceğini ifade eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıfta okuyacak olan öğrencilerimize yönelik 16 Temmuz -10 Ağustos tarihleri arasında 4 hafta süreyle Kodlama ve Robotik eğitimi gerçekleştiriyoruz. Yaz tatilini öğrencilerimizin verimli geçirmeleri ve gelişen teknolojiye çabuk ayak uydurmaları için bu eğitimi başlattık. Kodlama ve Robotik eğitimi vermek bizim hayalimizdi. Eğitimlere müracaatlar tahminimizden daha fazla oldu. Bu nedenle belli sayıda öğrenciyi kabul edebildik. Müracaatın ve katılımın fazla olması nedeniyle 13 Ağustos tarihinden itibaren ikinci eğitimi vereceğiz. Eğitimlere önce basit kodlamalar ile başladık. Eğitimlerin sonunda çocuklarımızın hayal güçlerini hayata aktarmaya, onlarla ilgili üretim yapmalarına ortam hazırlayacağız. Eğer gelişmiş bir ülke olarak geleceğe taşınmak istiyorsak yenilikçi bilgileri üretmeye, çocuklarımızın büyük hayal dünyasını gerçeğe dönüştürmeye, günlük yaşantıya aktarmak için çeşitli üretimleri yapabilir kabiliyete ulaştırmaya mecburuz” dedi.