Gündem Gazetesi

Denizli'ye inanç turizmi için ABD'den ziyaretçi gelecek

Türkiye'ye "Yedi Kilise Küçük Asya Hac Ziyareti" adı altında 13-18 Kasım'da gezi programı düzenleyen papaz ve rahibelerin oluşturduğu ABD'li grubun, hafta sonu Denizli'deki kiliseleri ziyaret edeceği bildirildi

15 Kasım 2013 Cuma 18:48

Denizli'ye inanç turizmi için ABD'den ziyaretçi gelecek

Türkiye'ye "Yedi Kilise Küçük Asya Hac Ziyareti" adı altında 13-18 Kasım'da gezi programı düzenleyen papaz ve rahibelerin oluşturduğu ABD'li grubun, hafta sonu Denizli'deki kiliseleri ziyaret edeceği bildirildi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, yazılı açıklamasında, ABD ile Türkiye arasında inanç turizmini geliştirmek için harekete geçen bir şirketin, din görevlileri ve basından oluşan 8 kişilik heyeti Türkiye'ye getirdiğini belirtti.

"Yedi Kilise Küçük Asya Hac Ziyareti" adıyla 13-18 Kasım'da düzenlenen gezi programına katılan ABD'li grubun, İstanbul, İzmir ve Kuşadası ile birlikte, 17 Kasım'da Denizli'deki kiliseleri ziyaret edeceğini aktaran Korkmaz, şunları kaydetti:

"İlk defa ABD'den inanç turizmi kapsamında ön keşif için gelen misafirleri ağırlayacağız. İnanç turizminin gelişmesi için Türkiye'ye gelen grup, İncil'de adı geçen 7 kiliseden biri olan Denizli'deki Laodikya Kilisesi ve keşfedilmesiyle Hıristiyan alemini heyecanlandıran Hz. İsa'nın 12 havarisinden biri olan St. Philipppe'in mezarını da ziyaret edecek."

Korkmaz, Denizli'deki tarihi cami ve Türk-İslam büyüklerine ait türbelerin de ziyaretçi akınına uğradığına değinerek, bu yıl İtalya, Rusya, Almanya, Fransa, İngiltere, Polonya ve Tayvan'dan 18 farklı dini grubun, özel izinle Laodikya'da ayin düzenlediğini bildirdi.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
Yayınlayan: Emre Umurbilir

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER