Gündem Gazetesi

Dershanelerin özel okula dönüşmesini kolaylaştıracak çalışma

Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi ve Memur-Sen İzmir İl Başkanı Şenocak:"Dershane konusu sebep değil sonuçtur. Mevcut sınav odaklı eğitim sistemimizin bir sonucudur

16 Kasım 2013 Cumartesi 13:18

Dershanelerin özel okula dönüşmesini kolaylaştıracak çalışma

Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi ve Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, dershanelerin özel okula dönüşmesini kolaylaştıracak çalışmaya ilişkin, "dershane konusunun mevcut sınav odaklı eğitim sisteminin bir sonucu olduğunu" belirtti.

Memur-Sen İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Fidan Eğitim Kurumları yöneticilerinin Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği'ni ziyaret ettiği belirtildi.

Açıklamada Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi ve Memur-Sen İzmir İl Başkanı Şenocak'ın dershanelerin kapatılması tartışmalarına değindiği ifade edilerek, şu sözlerine yer verildi:

"Dershane konusu sebep değil sonuçtur. Mevcut sınav odaklı eğitim sistemimizin bir sonucudur. Sınava dayalı başarı sistemi olduğu sürece sistem sağlıklı olarak kurgulanamaz, burada dershaneleri bahane etmek yersiz. Siz bir sınav yapıyorsunuz ve başarılı bulduklarınızı seçiyorsanız eğer veliler de çocuklarının iyi yerlere gelmesi için çareler arıyor. Eğer bir çare yoksa birtakım kurum ve yöntemlere başvuruyorlar, bunun adı dershane oluyor. Doğuda ve batıdaki eğitim standartları eşitlenmedikçe dershaneler olacak."

Muhabir: Halil Şahin
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER