Gündem Gazetesi

Duvar protestosuna polis müdahalesi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Suriye sınırında örülen güvenlik duvarını bahane ederek izinsiz gösteri yapan gruba, polis, biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti.

07 Kasım 2013 Perşembe 15:23

Duvar protestosuna polis müdahalesi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Suriye sınırında örülen güvenlik duvarını bahane ederek izinsiz gösteri yapan gruba, polis, biber gazı ve basınçlı suyla müdahalede bulundu.

Alınan bilgiye göre, Suriye sınırında örülen güvenlik duvarını protesto etmek ve açlık grevi yapan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'a destek vermek bahanesiyle Cengiz Topel Caddesi'nde toplanan bir grup, izinsiz gösteri yaptı.

Esnafın kepenk kapattığı olaylar sırasında caddede barikat kuran göstericiler, Eczaneler Sokağı'nda güvenlik önlemi alan polise havaifişek, molotofkokteyli, taş ve ses bombalarıyla saldırdı.

Polisin biber gazı ve basınçlı suyla müdahalede bulunduğu terör örgütü yandaşları, ara sokaklara dağılarak Şemdinli yolunda yeniden bir araya geldi.

Yolu trafiğe kapatan yüzü maskeli göstericiler, olaylara müdahale etmeye çalışan zırhlı polis aracına molotofkokteyli attı. Bu sırada aracın dışında bulunan bir polis memuru, yanmaktan son anda kurtularak kendisini araca attı.

Okulların çıkış saatine denk gelmesi nedeniyle olayların arasında kalan bazı öğrencilerin, atılan gaz bombaları nedeniyle zor anlar yaşadığı görüldü.

İlçedeki olaylar sürüyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER