Gündem Gazetesi

Einstein, zamanda hipnozla yolculuk yapmış Einstein hipnoz yapmış!

Mozart, Freud, Einstein, Edison, Churchill ve daha nicesi… Türkiye’de yeterince bilinmeyen hipnoz, dünyada bilimden savaşa, siyasetten sanata, psikolojiye kadar birçok alanda 200 yılı aşkın bir süredir kullanılıyor.

19 Ağustos 2014 Salı 16:09

Einstein, zamanda hipnozla yolculuk yapmış Einstein hipnoz yapmış!
İzafiyet Teorisi'nde hipnozun rolü büyük

Psikolojinin dahisi Freud, keşfini hipnoza borçlu

 

Hipnoz ve Bilinçaltı Değişim Uzmanı Mehmet Başkak, hipnozu kullanan ve hipnozun da katkısıyla insanlığın gelişmesine öncülük ederek tarihe malolan ünlü isimleri sizler için kaleme aldı: 

Einstein: Yirminci yüzyılda fizikte çığır açan, fizikteki bütün paradigmayı değiştiren İzafiyet Teorisi ile bilim tarihine geçen ünlü fizikçi; her gün öğlen saatlerinde gerçekleştirdiği hipnoz toplantıları ve grup hipnozu uygulamalarıyla tanınıyordu. İzafiyet Teorisi'nin de bu hipnoz seanslarından birinde zihnine geldiği biliniyor. Einstein, fikirlerini ve düşüncelerini geliştirmek için hipnotik trans esnasındaki bilinçaltı akıştan sürekli yararlanıyordu.

qe4a3174.jpg

Edison: Dünyayı aydınlatan ampulün mucidi Edison, bire bir hipnoz seanslarıyla hipnotik transın bütün özelliklerinden faydalanıyordu. 

Mozart: İlk senfonisini 1764 yılında, henüz sekiz yaşındayken besteleyen Mozart, ünlü operası “Cosi Fan Tutte”yi hipnoza alındığı bir seans esnasında besteledi. Rachmaninov’un da konçertolarından birini post-hipnoz (hipnoz esnasında verilen) telkinleriyle bestelediği söyleniyor.

Aldous Huxley: Türkçe’ye Kalıcı Felsefe adıyla tercüme edilen Perennial Philosophy adlı eseriyle tanınan ünlü felsefeci, bilincin doğasını keşfetme durumları için hipnotik trans halinden yararlanıyordu.

Freud: Hipnoz konusundaki öğrenmeleri ve gelişmelerin sonucu olarak modern psikiyatriyi geliştirdi. Psikanaliz adlı modern psikolojiye yön veren teorisinin bütün temellerini 8 yıl boyunca uğraştığı, uyguladığı hipnozla oluşturdu. Kendi teorisini hipnoz yardımıyla geliştirdikten sonra aslında hipnozdan vazgeçti.

Churchill: İkinci Dünya Savaşı esnasında görevini yürütmek ve tüm gece uyanık kalmak için post-hipnoz önerilerini kullandı.

Bizde henüz tam olarak ne olduğu bilinmeyen, hala büyü ile illizyonla karıştırılan hipnoz; Batı’da bilimsel gelişmelere çığır açan, insanlara yol gösteren, onların potansiyellerini en üst düzeyde kullanmalarına destek olan ciddi bir bilimsel yöntem olarak kullanılmaya devam ediyor.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER