Gündem Gazetesi

Ethem Sayar: “Akaryakıt istasyonları masaya yatırılmalı”

Marmaris Belediye Meclis Üyesi Ethem Sayar Akaryakıt istasyonuyla ilgili yayınlanan haberlerle ilgili bir yazılı basın açıklaması yaptı.

27 Mayıs 2021 Perşembe 12:40

Ethem Sayar: “Akaryakıt istasyonları masaya yatırılmalı”

Sayar: “Kamuoyunun tatmin olması için, akaryakıt istasyonları konusu masaya yatırılmalı, incelenmeli ve idarece soruşturulmalıdır. Haksızlık ve yaşadıklarım ancak bu şekilde ortaya çıkabilir.” Dedi.

Sayar: “26.05.2021 tarihinde basında şahsım ve şahsıma ait akaryakıt istasyonu ile ilgili çıkan haberler gerçeği tam olarak yansıtmadığından bir açıklamada bulunma ihtiyacı doğmuştur:

1. Akaryakıt istasyonun kapatılma sorununun çözümü ile ilgili hiç bir kurum yetkilisi ile tarafımızdan bir rüşvet ilişkisine girilmemiştir. Gerek bu söylem ve gerekse "Meclis üyeliğinden istifa edeceğim" şeklinde çıkan haber asparagas bir haberdir.

Konu, kapatılan istasyonumuzun açılması konusunda, yetkili kurumların yapıcı yaklaşımlar göstermemesi sonucu açılmanın uzamasıyla, bu zaafiyetten yararlanmak isteyenlerin kendilerine çıkar ve kazanç sağlama konusunda fırsattan yararlanma konusudur.

Aslında kamuoyu, yılardır başarılı bir faaliyet gösteren akaryakıt istasyonumuzun neden kapatıldığı, diğer istasyonlardan hiçbir eksiğinin olmadığı, hatta fazlasının olduğu gözlemiyle yıllar sonra neden faaliyetine son verildiğini anlamış değildir. (Konu, bir nebze 03.09.2019 tarihli Marmaris Gündem Gazetesinde benimle yapılan röportajda açıklanmaya çalışılmıştır) Vicdanları yaralaması hasebiyle, Kamuoyu şunun yanıtını beklemektedir:

1994 yılında açılan ve 22 yıl kesintisiz şekilde başarılı bir çalışma sergileyen bu akaryakıt istasyonu, nasıl bir kusur işlemiştir ki, kapısına kilit vurulmuştur.

Kamuoyunun tatmin olması için, akaryakıt istasyonları konusu masaya yatırılmalı, incelenmeli ve idarece soruşturulmalıdır. Haksızlık ve yaşadıklarım ancak bu şekilde ortaya çıkabilir.

Yaşanılan bu olay, Marmaris'in geldiği noktayı göstermesi açısından da dikkat çekicidir.” Dedi.

ARŞİV:

Marmaris kamuoyunun da yakından takip ettiği, Ulusal Egemenlik Caddesi'nde bulunan ve 22 yıldır hizmet veren benzin istasyonunun yaklaşık 2 yıldır kapalı tutulması ile ilgili tüm merak edilenleri gazeteci Temel Irmak sordu, istasyon sahibi ve aynı zamanda

www.gundemgazetesi.net/ibretlik-uygulama-70329h.htm

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER