Gündem Gazetesi

Hicri Yılbaşı

Manisa İl Müftülüğü tarafından hicri yılbaşı ve muharrem ayı nedeniyle program düzenlendi

06 Kasım 2013 Çarşamba 15:53

Hicri Yılbaşı

Manisa İl Müftülüğü tarafından, Hatuniye Cami'nde hicri yılbaşı ve muharrem ayı nedeniyle program düzenlendi.

İl Müftüsü Sinan Cihan, muharrem ayının hicri takvimde yılın ilk ayı olduğunu vurgulayarak, hem bir araya gelmek hem de muharrem ayının önemini bir kez daha hatırlatmak istediklerini söyledi.

Cihan, şöyle konuştu:

"Hicri yılın ilk ayı olan muharremde meydana gelen bazı olaylar muharrem ayının önemini artırmıştır. Hz. Peygamber, Medine'ye geldiğinde Yahudilerin Aşure Günü oruç tuttuklarını görmüş, 'Bu nedir?' diye sorduğunda, 'Bu hayırlı bir gündür. Bu, Allah'ın İsrailoğullarını düşmanlarından kurtardığı, bu sebeple de Musa'nın oruç tuttuğu gündür' demişlerdir. Yine İslam tarihinde çok önemli bir yere sahip olan, Müslümanların iyi irdelemesi gereken Kerbela olayı da yine bu ayda meydana gelmiştir. Bu ve benzeri olaylar karşısında sağduyulu hareket ederek Allah ve Peygamber sevgisi etrafında kenetlenmeliyiz.

Hz. Peygamberi, onun aile fertlerini ve ashabını sevmek hepimizin müşterek heyecanı olmalıdır. İyi bilelim ki huzurlu bir toplum halinde yaşayabilmek, yüce dinimizin bize öğrettiği karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı kardeşliği, birlik ve beraberliği korumakla mümkündür."

Programda lokma döktürüldü, aşure dağıtıldı, mevlit okundu.

Muhabir: Salih Eren
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER