Gündem Gazetesi

İki kapalı ameliyat aynı anda gerçekleştirildi

Denizli'de 48 yaşındaki bir hastanın safra kesesi ve kasık fıtığı ameliyatı, kapalı olarak tek yerden

12 Kasım 2013 Salı 16:43

İki kapalı ameliyat aynı anda gerçekleştirildi

Denizli'de 48 yaşındaki bir hastanın safra kesesi ve kasık fıtığı ameliyatları, tek yerden kapalı olarak eş zamanlı gerçekleştirildi.

Denizli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniği'ne hazımsızlık, sırta vuran ağrı, karın ağrısı ve kasıkta şişlik şikayetleriyle başvuran 48 yaşındaki Şaban K.'ya yapılan tahlil ve tetkikler sonrası, safra kesesinde taş ve kasık fıtığından kaynaklandığı belirlendi.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Can Avni Karaca tarafından, Şaban K. yaklaşık 1,5 saat süren operasyonla sağlığına kavuşturuldu.

Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Karaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizli Devlet Hastanesi'nde ilk kez bir hastanın aynı anda hem safra kesesi ameliyatı hem de kasık fıtığı ameliyatının kapalı olarak eş zamanlı gerçekleştirildiğini belirtti.

Vücutta açılan delikten yapılan kapalı safra kesesi ameliyatının bitiminde, aynı yerden fıtık onarımının da gerçekleştirilmesinin, hastanın ikinci bir ameliyat geçirmesinin önüne geçtiğini ifade eden Karaca, "Ameliyatın bu şekilde yapılması, hastanın tek bir defa anestezi almasını, safra kesesi ameliyatında açılandan daha fazla bir giriş deliği kullanılmadan fıtık hastalığının da giderilmesini sağladı. Ameliyatların kapalı olarak gerçekleştirilmesi ile hasta normal yaşamına çok erken dönemde döndü. Ayrıca açık ameliyatta olduğu gibi hastada büyük bir kesi yapılmadığından hasta ameliyat sonrası çok daha az ağrı çekti" diye konuştu.

Ameliyat olan Şaban K. de sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu, şu anda herhangi bir rahatsızlığının kalmadığını söyleyerek, ameliyatı gerçekleştirenlere teşekkür etti.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER