Gündem Gazetesi

Marmaris ve maden yine aynı cümle içinde

Filiz Ersan, Marmaris'te maden çıkarmak için ruhsat verildiğini öne sürüp, “Bu ne cüret?” diye isyan etti

13 Kasım 2013 Çarşamba 09:44

Marmaris ve maden yine aynı cümle içinde

Maden kabusu geri mi dönüyor? Marmaris Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan, ilçede yıllar sonra yeniden maden çıkarmak için ruhsat verildiğini öne sürüp, “Bu ne cüret?” diye isyan etti

Filiz Ersan, 2007’de Osmaniye köyünde manganez çıkarılmasına izin verilmesiyle birlikte ilçenin ayağa kalkmasına sebep olan maden kabusunun yeniden hortlatılmak istendiğini söyledi. Ersan, ‘çok ciddi kaynaklar’dan edindiği bilgiler doğrultusunda yine Osmaniye’de maden çıkarılmasına izin verildiğini ileri sürdü. Ersan, “İnsana, doğaya saygısızlık, turizme ihanet, bu ne cüret” diye konuştu. Ersan, gazetecilerin ısrarlı sorularına karşın söz konusunu duyumun kaynağını açıklamadı.

Çevre Gönüllülerinin avukatı Necmettin Yankol’a ulaşamadık. Bakanlık’a bilgi edinme hakkımız çerçevesinde sorularımızı ilettik. Osmaniye Köyü Muhtarı Hüseyin Aydın, kendilerine ulaşan bir haber olmadığını belirtirken, görüşlerine başvurduğumuz çevreciler, kendilerinin de böyle bir duyum aldıklarını ancak adresin Osmaniye değil Yeşilbelde mevki olduğunu belirtti. Hem Filiz Ersan hem  diğer çevreciler Marmaris’te madene geçit vermeyeceklerinin altını çizdi. 

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER