Gündem Gazetesi

Marmaris’te Arıcılık Çalıştayı…

Marmaris'te "Arıcılıkta İyi Tarım Uygulamaları" konulu çalıştay gerçekleştirildi.

30 Aralık 2017 Cumartesi 10:49

Marmaris’te Arıcılık Çalıştayı…

Marmaris'te "Arıcılıkta İyi Tarım Uygulamaları" konulu çalıştay gerçekleştirildi.

Muğla'da ve Türkiye'de arıcılığı geliştirmek, üretimi ve üretimdeki kaliteyi arttırmak, pazarlama ve üretici sorunlarını en aza indirgemek için, Arıcılık ve Arı ürünleri ile ilgili projelerimizin bir ayağı olan "Arıcılıkta İyi Tarım Uygulamaları" konulu çalıştay Marmaris'te düzenlendi.

Çalıştaya; Marmaris İlçe Kaymakamı Celalettin Yüksel, Bakanlığımızı temsilen Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Resul Durmaz, Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şakir Fırat Erkal, Marmaris Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nejmettin Kaya Ülkemizin çeşitli üniversitelerinden Profesörler ve Doçentler, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve yaklaşık 20 ilden 105 katılımcı katıldı.

İl Müdürümüz Şakir Fırat Erkal yaptığı konuşmada; "İyi Tarım Uygulamalarında git gide duyarlılık artmaktadır. İlimizde de Datça ilçemizde organik arıcılık işletmesi bulunmaktadır. Umarım bu çalıştay da Arıcılıkta İyi Tarım'ın başlangıcı olur. Bütün bunların yanında maalesef arı ürünleri ihracatımız yeterli değildir, üreticinin ürettiği bal aile bütçesine yeterince katkı sağlamıyor. Bu bağlamda arıcılığı daha verimli hale getirmek için hazırladığımız projelerimizden biri olan "Arı Konaklama Noktalarının Sayısallaştırılması" projesi ile Türkiye genelinden ilimize gelen arıcılara ya da il içindeki arıcılarımız arasında yaşanacak olan konaklama kargaşasını önlemek amacıyla, arı konaklatılacak yerler için uygun olan yerleri tespit edip, online sistem üzerinden rezervasyon yaptırarak onaylandıktan sonra konaklatmayı hedefliyoruz. Bu çalıştayın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor ve katılımlarınız için teşekkür ediyorum" dedi.

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Resul Durmaz da yaptığı konuşmada; " İyi Tarım Uygulamalarının amacının gübre, ilaç vb. materyallerin kontrollü kullanılması olduğunu, değerli hocalarımızın konuyla ilgili olarak çalışmaları olduğunu, arıcılığı geliştirmek ve değer katmak için bu çalıştayda önemli adımlar atılacağını ve bu çalıştayın sonuçlarını mevzuat anlamında tamamlayarak ülke tarımımızın hizmetine sunacağını söyledi. Son olarak ta ülkemizin tarımsal ve hayvansal üretimde önemli bir yerde olduğunu, emeği geçen herkese teşekkür ederek, ülkemiz tarımına ve insanına faydalı olmasını temenni ederek katılımcılara teşekkür etti.

Açılış konuşmalarından sonra ülkemizin çeşitli illerinden gelen değerli hocalarımız konuyla ilgili sunumlarını yaptıktan sonra çalışma grupları oluşturuldu ve çalıştay start aldı. 2 gün boyunca süren çalışmalar sonucunda çalışma grupları konuları ile raporlarını sundular.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER