Gündem Gazetesi

MHP seçim bürosu açılışındaki silahlı saldırı

MHP İl Başkanı Alpertürk: "Milliyetçi Hareket Partisi ve ülkücü camiası olarak acımız ve üzüntümüz kelimelerle tarif edilmeyecek kadar büyük ve derindir

28 Ocak 2014 Salı 18:18

MHP seçim bürosu açılışındaki silahlı saldırı

​Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya İl Başkanı Erol Alpertürk, partisinin İstanbul'daki Esenyurt seçim irtibat bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda Cengiz Akyıldız'ın hayatını kaybetmesine ilişkin, "Milliyetçi Hareket Partisi ve ülkücü camiası olarak acımız ve üzüntümüz kelimelerle tarif edilmeyecek kadar büyük ve derindir" dedi.

Alpertürk, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, MHP'nin, meşru zeminde ve meşru yollardan mücadelesini sürdürerek, asla tahriklere kapılmayacağını bildirdi.

MHP ve ülkücü camia olarak acı ile üzüntülerinin kelimelerle tarif edilmeyecek kadar büyük ve derin olduğunu dile getiren Alpertürk, şunları kaydetti:

"Alçak saldırıda, 6 arkadaşımız yaralanmış ve daha sonra partimizin basın danışmanı Cengiz Akyıldız kaldırıldığı Esenyurt Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmiştir. Seçim sürecine girdiğimiz bu hassas dönemde, Esenyurt'ta partimize yöneltilen bu saldırı, aynı zamanda demokrasimize, birliğimize, kardeşliğimize ve ülkemizin geleceğine yapılmıştır. Beklentimiz odur ki Başbakan ve hükümeti, bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri en kısa zamanda ortaya çıkaracak ve adalete teslim edecektir. Aksi takdirde bu olayın sorumluluğu hükümetin kara lekesi olarak sonsuza kadar kalacaktır. AKP hükümetinin açılım ve çözüm politikalarını fırsat bilerek dağdan şehirlere inen bölücü terör militanları, Türk milliyetçilerini ve ülkücüleri sokağa dökmek ve ülkemizi bir çatışma ortamına çekmek istemektedir. Üzüntümüz ne kadar büyük, acımız ne kadar derin olsa da, içimiz kan ağlasa da ülkemizin kardeş kavgasının içine çekilmesi için oynanan bu sinsi oyuna gelmeyeceğiz."

Alpertürk, merhum Cengiz Akyıldız'a Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Muhabir: SERKAN YÜCEL AYDIN
Yayınlayan: Mürsel Çetin

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER