Gündem Gazetesi

MUĞLA HALKINA BAYRAM ŞEKERİ TADINDA HABER!

Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu ve Birlik Sağlık Sen Muğla İl Başkanı Abdullah GÜL “ 6 Şubat yüzyılın depremindeki kayıplarımız ülkemizi büyük bir acıya boğmuştu.

13 Haziran 2024 Perşembe 11:25

MUĞLA HALKINA BAYRAM ŞEKERİ TADINDA HABER!

Ve artık ülke olarak tek bir kayıba dahi dayanacak gücümüz kalmadı. Bu anlamda bir insanımızın dahi tırnağına zarar gelmesin diye verdiğimiz mücadelenin sonuç bulması başta bizler olmak üzere tüm Muğla halkına bayram şekeri tadında bir haber olmuştur ” dedi.

 GÜL Açıklamasında ;

Öncelikle 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı saygı ve rahmet ile anıyorum. Her zaman dile getirdiğimiz gibi kayıplarımızın bu kadar fazla olmasının sebebi depremin şiddetinden ziyade depreme karşı alınmayan önlemler ve çürük yapılardı. Bu çürük yapıların en başında, hiçbir zaman zarar görmemesi gereken hastanelerimiz olması kayıplarımızın sayısını artmasında büyük rol oynamıştır.

Bu anlamda 1957 yılında inşa edilen ve 2018 yılında Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin faaliyete girmesi ile 2018 yılında kapanan Menteşe Devlet Hastanesinin deprem tahkik sonuçlarının yıkılması gerektiği çıkmasına rağmen tekrar hizmete girdiğini öğrendiğimiz andan itibaren verdiğimiz mücadelenin ilçemize yeni bir hastanenin yapılması müjdesine dönmesi bizleri çok mutlu etmiştir.

Geçtiğimiz günlerde TBMM düzeyinde yapmış olduğumuz ziyarette, Hatay’da şifa vermesi gereken hastanelerin insanlarımıza mezar olması ve bu riskli durumun ilimiz Muğla için de bulunduğunu bildirir dosyamızı Muğla Ak Parti Milletvekilimiz Yakup OTGÖZ’E iletmiştik. Sayın vekilimiz Sağlık Bakanına dosyayı sunacağını ve acilen önlem alınması için gerekli girişlerde bulunacağı sözünü vermişti. Ve geldiğimiz noktada yapılan açıklamalarda Menteşe İlçemize 150 yataklı Acil Durum Hastanesinin, mevcut riskli yapının yıkılıp yerine yapılacağını öğrenmiş bulunuyoruz. Bu haber Muğla halkı için bayram öncesinde ikinci bir bayram olmuştur.

GÜL Açıklamasın sonunda;

Bu anlamda Sayın Vekilimiz Yakup OTGÖZ’E gösterdiği hassasiyetten ötürü taktir ediyoruz. Bu hareketi ile Muğla halkımızın kalplerinde muhabbet kazanmıştır. Biz sadece sağlık çalışanı arkadaşlarımızın değil tüm halkımızın hakkını tüm platformlarda aramaya devam edeceğiz. Ve bu konunun da yakından takipçisi olacağız ” Kamuoyuna saygılarımla…

         Abdullah GÜL

  BASK Muğla İl Temsilcisi

Birlik Sağlık Sen İl Temsilcisi

HATAY EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 72 CANA MEZAR OLDU

MENTEŞE DEVLET HASATANESİ

SEBEP AYNI AMA KADER AYNI OLMASIN ÖNLEMİNİ AL !!!

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER