Gündem Gazetesi

Muğla'da "Aile İçi İletişim Semineri" düzenlendi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından "Aile İçi Şiddet ve Şiddete Hayır Programı kapsamında seminer düzenlendi

16 Kasım 2013 Cumartesi 17:13

Muğla'da Aile İçi İletişim Semineri düzenlendi

Muğla'da, "Aile İçi Şiddet ve Şiddete Hayır" programı kapsamında "Aile İçi İletişim Semineri" yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, kamuoyuna yönelik eğitici, aydınlatıcı ve bilinçlendirici faaliyetler yürütmek amacıyla 43 ilde uygulanan program kapsamında Muğla Ticaret ve Sanayi Orası Konferans Salonunda seminer düzenlendi.

Seminerde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personelince dinleyicilere yaşamdan örnekler verilerek aile içi iletişim konuları anlatıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Ali Kariptaş, konuşmasında, şiddetle mücadelede bakanlığın ciddi çalışmalar yaptığını anlattı. Kariptaş, "Türkiye'de kadına yönelik şiddetin oranı Muğla'ya oranla yüksek. Bu tür seminerler aile içi şiddetin ortadan kaldırılmasına katkı sağlayacaktır" dedi.

Eğitim Uzmanı Salih Özgür ise Muğla'nın kadına şiddet konusunda Türkiye ortalamasının altında olduğunu söyledi. Erkeklerin üstünlüğünü eşinin üzerinde kullanmasının kabul edilemeyeceğine işaret eden Özgür, yaptıkları anket çalışmalarından çıkan sonuçları ise şöyle değerlendirdi:

"Erkeklere sorulan 'Eşinize hiç şiddet uyguladınız mı?' sorusuna yüzde 99 'Hayır', yüzde 1 'Evet' cevabı verildi. Bu erkeklerin eşlerine sorulan 'Eşiniz size şiddet uyguladı mı?' sorusuna ise yüzde 57 'Evet', yüzde 43 'Hayır' cevabı verildi. Bu sonuç erkeklerin bir tokat ya da duygusal şiddeti, şiddet kabul etmediklerini ve davranışlarının normal olduğunu düşündüklerini gösteriyor. Bu durum da çok tehlikeli ve yıkılması gereken bir anlayış."

Muhabir: Durmuş Genç
Yayınlayan: Güç Gönel

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER