Gündem Gazetesi

MURAT BALCI: ‘’SETLERİ ÖZLEDİM’’

Pop müziğinin sevilen isimlerinden Murat Balcı, başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor.

07 Temmuz 2024 Pazar 19:24

MURAT BALCI: ‘’SETLERİ ÖZLEDİM’’

Şarkı çıkarma sürecine başladığı günden itibaren oyunculuğa biraz ara vermesi gerektiğini anlatan Balcı, ‘2,5 - 3 yıldır hiç bir projeye okey veremedim ama artık çok özledim. Müzik kariyerim de artık rayına oturduğu için bir yandan da oyunculuğa devam edebilirim diye düşünüyorum. Kış sezonunda sürpriz bir projeyle ekranlara dönmeyi planlıyorum ‘diyor.

Ünlü sanatçı Haber Caddesi.com sitesinden Alper Ergez’in sorularını yanıtladı.

murat-balci-1.jpeg

İşte Röportajda Öne Çıkanlar;

1. Şimdilerde sözü müziği Orhan Gencebay’a ait 70’lerin en sevilen şarkılarından biri olan Seni Buldum Ya, aynı zamanda Neşe Karaböcek’e de altın plak kazandıran şarkıyla bir ilke imza atarak annenizle beraber düet yaptınız. Öncelikle hayırlı olsun Bu şarkıyı seçmeye nasıl karar verdiniz? Ve bu anlamlı proje nasıl doğdu?

screenshot-20240707-192956-instagram.jpg

‘’Neşe Karaböcek Annemin En Çok Dinlediği ve İdolü Olan Bir Şarkiciydi.’’

Annem hayati boyunca hep şarki söylemek istemiş ama önce kendi ailesi, evlendikten sonra da babam buna izin vermeyerek bu sevdasını hep içine gömmesine sebep olmuşlar. Koca bir ömrü esine ve çocuklarına adayan annemin özellikle son yıllarda babamın sağlık sorunları vb sorunlarla iyice zor zamanlar geçirmesi üzerine, bir de babamı kaybetmek onu iyice sarsmıştı. Ben de böyle bir projeye onu ikna ederek hem biraz olsun kafasını dağıtmasını hem de hayati boyunca hayalini kurduğu şeyi bir nebze olsun gerçekleştirebilmesini sağlamak istedim.

Neşe Karaböcek’ de annemin en çok dinlediği ve idolü olan bir şarkiciydi. Dolayısıyla benim için de yeri hep çok ayrı oldu. ‘’Seni Buldum Ya’’ şarkisi da annemin en sevdiği şarkılardan biriydi. Sevgili Orhan babaya, değerli eşi Sevim Emre ablama ve sevgili Altan Gencebay’a bu projeden bahsettiğimde onlar da şarkiyi seve seve okuyabileceğimizi söyleyerek hediye ettiler sağ olsunlar. Böylece bu hayatimin en özel projesi de bu şekilde hayata geçmiş oldu.

screenshot-20240707-193008-instagram.jpg

2. Şarkı çıkmadan önce yapılan paylaşımlarla TikTok’ta 300 bine yakın izlenmeye kadar ulaştınız. Peki bu kadar ilgi bekliyormuydunuz Şuana kadar gelen dönüşlerden memnunmusunuz?

‘’Dünyada ilk Anne Oğul Düeti’’

Açıkçası beğenileceğini umuyordum ama bir anda bu kadar reaksiyon alacağını beklemiyordum. Hem de linçlemenin böyle çok trend olduğu bir donemde bile reaksiyonların %99 unun pozitif olması içimizde kelebekler uçurdu resmen. Dünyada ilk anne oğul düeti ve çekilen ilk klibin bizimki olması da ayrıca inanılmaz mutluluk veren başka bir durum oldu bizim için.

‘’ Kış Sezonunda Sürpriz Bir Projeyle Ekranlara Dönmeyi Planlıyorum’’

murat-balci-2.jpeg

3. Bu arada oyunculukta yapıyorsunuz nasıl gidiyor çalışmalarınız var mı yeni projeler neler söylemek istersiniz?

Şarkı çıkarma sürecine başladığım dönemden itibaren oyunculuğa biraz ara vermem gerekti. 2,5 - 3 yıldır hiç bir projeye okey veremedim ama artik çok özledim. Müzik kariyerim de artık rayına oturduğu için bir yandan da oyunculuğa devam edebilirim diye düşünüyorum. -ki bu kış sezonunda sürpriz bir projeyle ekranlara dönmeyi planlıyorum bakalım :)

 ‘’3 Ay Trans Biriyle Yaşadım’’

4. Oyunculukta rolünüze nasıl hazırlanıyorsunuz?

screenshot-20240707-192919-instagram.jpg

Bir kez trans birey bir şarkici rolüne hazırlanıyordum. En keyifli rol hazırlık surecim o dönem olmuştu sanırım. 3 ay trans birey bir arkadaşımız beni her gün rolüme çalıştırıp, onunla onun hayatini yasamama izin vermişti. Ben rollere böyle iliklerime kadar hazırlanmayı seviyorum. Mesleğin en keyifli yani da bu zaten bence.

Röportaj-Yazar/Basın Danışmanı

Alper ERGEZ

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER