Gündem Gazetesi

Nazilli'de İmam Hatip Ortaokulu'nun temeli atıldı

32 derslikli planlanan okulun, 2014-2015 eğitim sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor

09 Kasım 2013 Cumartesi 13:43

Nazilli'de İmam Hatip Ortaokulu'nun temeli atıldı

Nazilli'de 32 derslikli İmam Hatip Ortaokulu'nun temeli törenle atıldı.

Yeşil Mahalle, Kanal Yolu üzerinde yapılacak okulun temel atma törenine katılan Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Nazilli'nin son dönemde bir çok yeni eğitim binasına kavuştuğunu, bu hizmetlerin bundan sonra da süreceğini söyledi.

AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç ise bundan sonra ilçeye ortaokul, lise, yatakhane, uygulama camisi ve spor kompleksi kazandırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise 2002'li yıllarda Aydın'da 5 bin 700 derslik varken bugün 9 bini geçtiğini söyledi.

Kaymakam Mehmet Okur ise 42 ilden büyük olan Nazilli'de eğitim ve öğretimin 28 bin 7 öğrenci ile devam ettiğini ifade etti.

Okur,şunları söyledi:

"Bu yıl yeni kayıtlarla 80 civarında öğrenciye sahip İmam Hatip Ortaokulu, halen Adnan Menderes İlkokulu'nda faaliyet gösteriyor. İnşallah 2014-2015 eğitim öğretim yılında 32 derslikli olarak inşa edilmekte olan bu donanımlı ve modern binada eğitimlerine devam edeceklerdir."

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise Nazilli'de İmam Hatip Lisesi'nin bağımsız binasında hizmet verdiğini anımsatarak, "Geriye kalan ilçelerimizde de en kısa sürede devletin desteği, vekillerimizin bizlere vermiş olduğu manevi güç ve destek ile bağımsız ortaokul binalarımızı yapıp, eğitim ve öğretime hazır hale getireceğiz" dedi.

Muhabir: Tolga Albay
Yayınlayan: Tolga Albay

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER