Gündem Gazetesi

"Nöbetçi bakkal" geleneği

Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Mursallı beldesinde 40 yıl önce başlayan nöbetçi bakkal geleneği devam ediyor- Beldede bulunan 4 bakkal hafta sonu sırasıyla nöbetçi bakkal görevi yaparak vatandaşların ihtiyacını karşılıyor

18 Kasım 2013 Pazartesi 11:23

Nöbetçi bakkal geleneği

Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Mursallı beldesinde 40 yıl önce başlayan "nöbetçi bakkal" geleneği devam ediyor. Beldede bulunan 4 bakkal pazar günü sırasıyla "nöbetçi bakkal" görevi yaparak vatandaşın ihtiyacını karşılıyor.

Türkiye'de nöbetçi eczane, nöbetçi doktor, hemşire ve benzeri nöbet görevi yapanlara bir yenisi daha eklendi. Germencik'in Mursallı beldesinde 40 yıl önce başlayan nöbetçi bakkal geleneği babadan oğula geçerek geleneksel hale getirildi.

Beldede Eren Altay, Nazif Özkaya, Eşref Kapar ve Şeref Kapar adlı dört kişinin işlettiği bakkal dükkanları, nöbet sistemi ile çalışıyor.

Babasından kalan bakkallık mesleğini devam ettiren Eren Altay (36), "40 yıl önce Mursallı'da bakkallar arasında pazar günleri nöbetçi bakkal uygulaması başlatılmış. Biz de o günden bu güne kadar bu geleneği yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.

Muhabir: Necip UYANIK
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER