Gündem Gazetesi

Öğrencilere, organ bağışının önemi anlatıldı

Manisa'da öğrencilere "organ bağışı" anlatıldı- Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Doku ve Organ Nakli Şubesi görevlisi Dr. Öztürk: "Ülkemizde her yıl yaklaşık 7 bin hasta organ beklerken yaşamını yitiriyor. Organ bağışı konusunda vatandaşları daha duyarlı ol

13 Kasım 2013 Çarşamba 15:33

Öğrencilere, organ bağışının önemi anlatıldı

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Doku ve Organ Nakli Şubesi görevlisi Dr. Gülay Öztürk, Türkiye'de yılda 7 bine yakın hastanın nakil için organ beklerken yaşamını yitirdiğine dikkati çekerek, vatandaşları organ bağışı konusunda duyarlı hareket etmeye davet etti.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından öğrencilere organ bağışı konulu seminer verildi. Manisa 75. Yıl Gençlik Merkezi'nde seminerde konuşan Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Doku ve Organ Nakli Şubesi görevlisi Dr. Gülay Öztürk, organ bağışının insan sağlığı içinönemine değinerek, bilgi verdi.

18 yaşını dolduran bireylerin form doldurup imzalayarak organ bağışında bulunabileceğini ifade eden Öztürk, Türkiye'nin organ bağışında dünyada 30. sırada yer aldığını, ilk sırada ise İspanya'nın bulunduğunu kaydetti. Öztürk "Ülkemizde her yıl yaklaşık 7 bin hasta organ beklerken yaşamını yitiriyor. Organ bağışı konusunda vatandaşları daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Manisa'da vatandaşlarımızın duyarlılığı sayesinde organ bağışında güzel gelişmeler yaşandı" dedi.

Semineri Manisa merkezdeki okullardan öğretmenler ve öğrenciler takip etti.

Muhabir: Salih Eren
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER