Gündem Gazetesi

Organ bağışı haftası

Denizli İl Sağlık Müdürü Tekin: "Bağışta bulunan vatandaşlarımızın elektronik ortamda oluşturulan sisteme kayıt yaptırmalarını ve yeni organ bağış kartlarını almalarını istiyoruz

06 Kasım 2013 Çarşamba 16:48

Organ bağışı haftası

Denizli İl Sağlık Müdürü Mahmut Tekin, organ bağışlarının elektronik ortama kaydedilmesi sistemine geçildikten sonra ildeki bağış sayısının 119 olduğunu bildirerek, daha önce bağışta bulunan vatandaşların yeni sisteme kayıt yaptırmalarını istedi.

Tekin, Organ Bağışı Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, kişinin yasal olarak organ bağışı yapabilmesi için 18 yaşını doldurmuş olması ve bu dileğini iki şahit huzurunda bilinçli ve her türlü etkiden uzak olarak organ bağış senedini imzalayarak beyan etmesi gerektiğini belirtti.

Bazı hastalıkların tedavisinin sadece organ ve doku nakli ile mümkün olabileceğini hatırlatan Tekin şunları kaydetti:

"Bu bilinçle ülkemizde 'Türkiye Organ ve Doku Nakli Bilgi Sistemi' kurulmuş olup organ dağıtımı en adaletli ve şeffaf şekilde yapılmaktadır. Ayrıca tüm nakil aktiviteleri ve istatistikleri anlık olarak sistemden takip edilebilir hale gelmiştir.

2002 yılından günümüze kadar ülkemizde olduğu gibi ilimizde de organ bağışı ve organ nakli ile ilgili oldukça önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Özellikle yıllara göre artış söz konusu olsa da 2013 Mayıs ayından itibaren organ bağışlarının elektronik ortama kaydedilmesi sistemine geçildikten sonraki bağış sayımız halen 119'dur. Eski sistemde 6 bin 646 kişi organ bağışında bulunmuştur. Bağışta bulunan vatandaşlarımızın elektronik ortamda oluşturulan sisteme kayıt yaptırmalarını ve yeni organ bağış kartlarını almalarını istiyoruz."

Muhabir: SEBAHATDİN ZEYREK
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER