Gündem Gazetesi

Orman Mühendisleri Odası'nın denetiminin bakanlığa bağlanması

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, odanın mali ve idari denetiminin, Bakanlar Kurulu kararıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlanmasını protesto etti

12 Kasım 2013 Salı 13:18

Orman Mühendisleri Odası'nın denetiminin bakanlığa bağlanması

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu, Orman Mühendisleri Odası'nın mali ve idari denetiminin, Bakanlar Kurulu kararıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlanmasını protesto etti.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ferdan Çiftçi, grup adına Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yaptığı basın açıklamasında, hükümetin devlet olanaklarını kullanarak TMMOB'a bağlı meslek odalarını yasal düzenlemelerle ele geçirmeye çalıştığını savundu.

Orman Mühendisleri Odası'nın mali ve idari denetiminin, Bakanlar Kurulu kararı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlandığına işaret eden Çiftçi, "AK Parti iktidarı, 1983 yılında TMMOB'un sesini kesme çabalarıyla gerçekleştirilmiş bir yasal düzenlemeyi bulup işletmeye karar vermiş görünüyor" dedi.

"Mimarlar, mühendisler susmadı, susmayacak", "AKP elini mesleğimden çek" sloganları atan grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Muhabir: Zeynep Özbay
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER