Gündem Gazetesi

Özdağ, 'Aslında bu iktidar: Tüm mazlumluğunu (!) devasa bir zalimliğe tahvil etti'

Haber Merkezi

08 Eylül 2024 Pazar 20:51

Özdağ, 'Aslında bu iktidar: Tüm mazlumluğunu (!) devasa bir zalimliğe tahvil etti'

Gelecek - Saadet Partileri TBMM Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 8 Eylül 2024 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi nedir? Devam ediyoruz. 

İsrail’in Filistin halkına saldırıları devam ederken mevcut hükümetin İsrail’e yönelik ticaretinin eleştiren başta biz ve duyarlı tüm vatandaşlarımıza hükümet yetkilileri; bunlar yalan, bir takım terör örgütlerinin propagandası diyerek yalanlamayı tercih etmişti. Aynı yetkililer bu süreçte insanları, Hamburgeci de yemek yiyen kahve içen vatandaşlarımıza saldıranlara cesaret veren söylemler irat etti, 

Oğul ve damatlar ile İsrail’i boykot, Filistin’e destek mitingleri tertip etti. Tam olarak kimleri ve hangi ülkenin yöneticilerini hedef alıp ikaz ettikleri anlaşılamadı ama el altından İsrail’e ticarete devam etmekte bir beis görmedikleri zamanla anlaşıldı.

Bu süreçte hükümete, el altından İsrail’e hiç durmadan petrol, yedek parça ve gıda  taşıyan gemileri geri çağırın, askeri işbirliklerini sonlandırın dediğimizde yok öyle bir şey dediler. 

Kameralar karşısında İsrail’e ve destekçisi ülke liderlerine kükrüyor, had bildiriyorlar ama tek bir askeri anlaşmayı bile iptal edemiyor üslere dokunamıyorlar. 

Hiç değilse savaş uçaklarına, tanklara yakıt sağlayan petrolün Türkiye üzerinden sevkine izin vermeyin diye resmen dil döktük. O zaman da bu bir iftira dediler.

 Her gün onlarca gemiyle İsrail’e; gıda, giyecek vs taşıması, Ceyhan’dan petrol sevk edilmesi, İskenderun limanından demir-çelik ihracatı yok diyorsanız bütün kayıtları açıklayın dediğimizde yok böyle bir şey demekle kurtulamazsınız demiştik. 

Sonra Ticaret bakanının açıkladığı ticaret kısıtlaması ile ne mi oldu. Bir suç itiraf edildi. Bu durum tam olarak iktidarın turnusol kağıdı olmuştur. İsrail'e inşaat demirinden yassı çeliğe, mermerden seramiğe kadar 54 ürün grubunda ihracat kısıtlaması getirdiler. 

Hani söz konusu bu mallar İsrail üzerinden Filistin’e gidiyordu, hani Filistinlilerin bu mallara çok ihtiyacı vardı. Niye kısıtlama getirdiniz o zaman diye sorduk. 

İktidarın masa üstünden bağırıp çağırdığı ama masa altından her türlü siyasi/ticari ilişkisini devam ettirdiği İsrail ile olan bu tiyatronun herkes farkında ama kimi yandaşlıktan kimi zulüm destekçisi olduğundan sessiz kalıyor. ,

Öyle yalan dolan öyle lakayt ve umursamaz oldular ki bir gün doğru bir iş bile yapacak olsalar insanlar yalancı çobana yaptıkları gibi bunlara da inanmayacak. Bu iktidar tam bir ele verir telkini kendi yutar salkımı iktidarı olmuştur.

Aslında bu iktidar: Tüm mazlumluğunu (!) devasa bir zalimliğe tahvil etti. Hastane bombalayan, masum insanları vahşice katleden bir zalimliğe hayat suyu verdi, can simidi attı, bu kanda iktidarın de payı var. 

Tüm bu gerekçelerle, Türkiye'nin İsrail’e yaptığı (özellikle ihracatını) dış ticaretini tüm bu katliamların devam ettiği süre boyunca sürdürmesinin sebepleri ile bu kadar yalanlamadan sonra ilan edilen ihracat kısıtlamalarının gerçek nedenlerinin ortaya çıkarılması l için TBMM ‘de bir araştırma önergesi vermiştik. 

Bu önergemiz de tıpkı diğerleri gibi reddedildi. 

Her şey yapanın yanına kar kalmasın diye bu sistemin değişmesi lazım. 

Seçim, bir an evvel seçim." Dedi

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER