Gündem Gazetesi

Özdağ, "İyi polis- kötü polis oyununuz çok sırıtıyor"

Gelecek - Saadet Partileri TBMM Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ: "19 Eylül 2024 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi nedir? Devam ediyoruz.

19 Eylül 2024 Perşembe 17:35

Özdağ, "İyi polis- kötü polis oyununuz çok sırıtıyor"

Özdağ: "İktidar ortaklarından biri sanki çok demokrat ve milli iradeye saygılılarmış gibi anayasa maddelerinin değiştirilmesini istiyor, diğer ortaklar bunu söyleyenin ismini anmadan sanki uzaylılar söylemiş gibi utangaç açıklamalar yapıyor. Madem ortağınızdan utanıyorsunuz ne diye birbirinizin elini tutup yol yürüyorsunuz? 

Elbette kimin kiminle yol yürüdüğü bizi ilgilendirmez ama bu ülke ve milletimize oynanan oyunları açık etmek bizim asli sorumluluğumuzdur.   

Bu sebeple iyi polis-kötü polis oyunlarını bırakın ve halkımızı aldatmaktan vazgeçin. 

Madem anayasanın kurucu değerlerini koruyan hükümleri tartıştırmayız diyorsunuz, neden cumhuriyete “90 yıllık reklam arası” diyen, ülkenin kurucularına: “iki ayyaş” diyen, Lozan’a: “ne zaferi hezimettir” diyenlere bugüne kadar iki çift laf etmediniz. 

Çünkü samimi değilsiniz, kafalarınızın arkasında bu ülkenin tarihi ve değerleri ile hesaplaşma var, rövanş var. 

Bu minvalde içinizde en tutarlı ve samimi ortağın HÜDA-PAR olduğunu itiraf etmeliyim. Hiç değilse takiyye yapmıyorlar. 

Bakınız: 

Bu millet Sakarya önlerinde tarih ve talih sarkacında var olma mücadelesi verirken, kendisini orta asya bozkırlarına gönderme planları yapanlara da okkalı bir tokat atmıştı.

Ve hiç şüphe yok ki istiklal mücadelesi ile başladığı var olma çabasını Cumhuriyet ile taclandırmıştı. Bunca yıl geldi ve geçti ama yüksek yüksek laflarına rağmen birileri bu cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıramadı. Ama cumhuriyete muarızlık yapma konusunda ellerine geçen her fırsatı ganimet bildiler.

Kimi zaman hezimet dedikleri Lozan ile, kimi zaman montrö ile, kimi zaman kurucu değerlerimiz ile hep bir mücadele içinde oldular.

Hezimet dedikleri, zillet olarak gördükleri Lozan’a çamur atmalarının altında yatan sebep esasen ülkenin kurucu değerlerine ve onun ilderine olan antipati ve hatta düşmanlıktır. 

Yoksa, nerdeyse çeyrek yüzyıldır iktidarda olmanızarağmen Mesela KKTC’ni bir tek ülkeye tanıtsaydınız, yahu dost ve kardeş Azerbaycan’a bile tanıtamadınız. Bugün Emperyalistlerin çizmesi altında ezilen mazlum Filistin halkının BM’de tanınan yönetimine tanıstsaydınız. Hiç değilse söz olarak söyleselerdi onu bile yapamadınız. Ama Türkiye Cumhuriyetinin değerlerine muarızlık yapmaya gelince mangalda kül bırakmıyorsunuz." Dedi. 

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER