Gündem Gazetesi

Sadece Ergene'yi kurtarmanın maliyeti 3,2 milyar TL

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Sadece Ergene'yi kurtarmanın maliyeti 3,2 milyar TL. Bu büyük para diye düşünülebilir ancak Trakya için Tekirdağ için ve Çorlu için ne yapılsa azdır diye düşünüyorum" dedi.

12 Kasım 2013 Salı 15:53

Sadece Ergeneyi kurtarmanın maliyeti 3,2 milyar TL

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesindeki bir otelde düzenlenen, Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) tanıtım toplantısında, projenin 10 milyar TL'lik bir yatırım olduğunu söyledi.. 

Bölgeye 10 bin TL'lik bir yatırımla geldiklerini ifade eden Eroğlu, "TRAGEP 10 milyar TL'lik bir proje ve biz bugün buraya 10 milyar TL yatırımla geldik.Trakya kısmında, İstanbul hariç Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Gelibolu ile ilgili çok büyük bir proje yaptık" diye konuştu.

Trakya Bölgesi'nin Türkiye'nin çok önemli bir bölgesi olduğunu ancak bu topraklar için de Ergene'nin ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu: 

"Ergene, çok kıymetli toprakları kirletiyor. Yeraltı suyu tamamen yok olmaya yüz tutmuş. Ergene'yi kurtarmak için, bütün dünyaya örnek olacak 15 maddelik büyük bir eylem planı içinde paket hazırladık. Sadece Ergene'yi kurtarmanın maliyeti, 3,2 milyar TL. Bu büyük para diye düşünülebilir ancak Trakya için Tekirdağ için ve Çorlu için ne yapılsa azdır diye düşünüyorum. Ergene'yi temizlemek için ne gerekiyorsa yapacağız. Hatta, şimdi ortaya koyduğumuz ikinci bir projeyle de atık su arıtma tesislerinde çıkan suyu da sulamada kullanmayı planlıyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER