Gündem Gazetesi

Seferihisar Öğretmenevi öğrenci yurdu ve misafirhane olacak

Seferihisar Belediyesi, ilçenin en büyük sosyal tesislerinden biri olan öğretmenevini, öğrenci yurdu ve misafirhane olarak değerlendirmek üzere Milli Eğitim Vakfından satın aldı

08 Kasım 2013 Cuma 13:13

Seferihisar Öğretmenevi öğrenci yurdu ve misafirhane olacak

Seferihisar Belediyesi, ilçenin en büyük sosyal tesislerinden biri olan öğretmenevini, öğrenci yurdu ve misafirhane olarak değerlendirmek üzere Milli Eğitim Vakfından satın aldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Vakfı'nın sahip olduğu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından işletilen Seferihisar Öğretmenevi'nin mülkiyeti, 650 bin lira karşılığında belediyece devralındı.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, belediyenin sahip olduğu taşınmazların halka ait olduğunu belirterek, "Bu tesis de artık Seferihisarlıların oldu. Tesisi, öğrenci yurdu, misafirhane, düğün ve toplantı salonu olarak kullanılacağız" ifadelerini kullandı.

Belediye tarafından işletilecek bin 500 metrekare alan üzerine kurulu eski öğretmenevi, 2'si suit olmak üzere 16 oda 32 yatak, restoran, kafeterya ve düğün salonundan oluşuyordu.

Muhabir: Ramazan Ercan
Yayınlayan: Ufuk Kırabalı

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER