Gündem Gazetesi

TEMEL TATİLDE!

20 Haziran 2024 Perşembe 22:33

40 yılı aşkın Marmaris'te yaşayan birer olarak, memleketim Çarşamba'ya bayram bayrama, yada hasta veya cenaze olunca acil olarak gidiyordum.

2023 yılın ekim ayında başlayan rahatsızlığım ve kasım ayı başında geçirdiğim ameliyattan sonra toparlanma süreci boyunca yaşadığımız stres gözyaşı dramdan sonra Kurban Bayramını bari memlekette geçirmek istedim. Marmaris Otogarında bulunan Katay Büfede son çayımı sevgili dostumuz Kamil Çakır'la içtik ve bayramlaştıktan sonra Kamil Koç firmasıyla Samsun'a doğru yola çıktım. 

20240617-132011.jpg

Sabah saatlerinde Çarşamba otogarından dayı oğlu Çetin'in karşılamasıyla evimizin yolunu tuttuk. Üçköprü mahallesindeki evimizin orta katındaki balkondan annem Sündüs tarafından karşılandım. 20240608-084550.jpgAnnemin kendi elleriyle hazırladığı kahvaltıyı kız kardeşim Hava, abim Yakup'la beraber yaptık. Biraz dinlendikten sonra aile mezarlığımızı ziyaret edip merhum babam Fikri, amcam Hüseyin, amcaoğlu İlmiza ve diğer akrabalarımın ruhları için dua okudum. (Allah kabul eylesin.)

20240613-105951-001.jpg

Ailemizin en büyüğü Hamdi dayım...

Umut Mahallesindeki akrabama ziyaretlerim ve amca oğlu Gürsel'in evinde akşam yemeğiyle bir günü tamamladım. Ertesi gün evimizin önünde 'hoş geldin' için uğrayan dost ve akrabalar tarafından ziyaret edildim. 20240609-200520.jpgVallahi mutlu oldum. Hatta 'ağlamak istiyorum sayın seyirciler' bile dediğimi anımsıyorum.

Mahallemizden Çarşamba merkeze geçip, çocukluk anılarımı tekrar yaşadım. Sosyal medya hesaplarımdan fotoğraf ve viedo paylaşımlarında bulundum. 

 

Bayram traşımı sevgili kardeşim Güven Kayıkçıoğlu'na oldum. Artık bayram çocuğu gibiydim.

20240614-133907.jpg

Arefe sabahı dayı oğlu Davut'un evinde sabah kahvaltısı ve aile mezarlıklarına ziyaret. Bayram namazı sonrasında camii önünde cemaatle bayramlaşma. Bu şekilde herkesle bayramlaşmış oluyorsun. Benimle bayramlaşmadın alınganlığından da kurtulmuş oluyorsun.

fb-img-1718709142068.jpg

Bayramın ikinci günü mahallemizin birinci azası dayı oğlu Çetin'le protokolla bayramlaşmak için Yeşilırmak'ın kenarında bulunan belediye tesislerinde başta Çarşamba Belediye Hüseyin Dündar ve protokol üyeleriyle bayramlaştık.

Haber Expres gazete sahibi dostum Erol Şeker'le hasret giderip çaylarımızı duyumlayarak güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Bizlere Üçköprü mahallemizin muhtarı Recep Yıldız da eşli etti. Buradan Gürcü Kültür ve Dayanışma Derneğimizdeki bayramlaşma törenine katıldım. Bu arada derneğinde üyesiyim. 20240617-132630.jpgDernek başkanımız Ömer Semiz'e, yönetim kurulu üyesi aynı zamanda okul arkadaşım Yusuf Uzal'a, Hasan Ayan'a, Turan Pakgör'e ve bütün yönetim kurulu üyelerine misaferliklerinden dolayı teşekkür ederim. 20240617-130720.jpgÇarşamba belediye başkanı Hüseyin Dündar'ın derneğimizdeki bayramlaşma törenine katılmasıyla sohbet etme imkanımız oldu. Sayın Dündar bağımsız aday olarak girdiği seçimleri büyük bir farkla kazanmasına şaşırmadım, çünķü akrabamlarından sürekli adayların durumları hakkında bilgi alıyordum. Başkan Dündar'a 'hayırlı olsun' temenisinde bulundum. İnşallah Üçköprü mahallesinin alt yapısını çözer.  20240617-123549.jpg

MHP Çarşamba geçmiş dönem ilçe başkanımız Adem Uzal'ın aramasıyla kendimi Ülkü Ocaklarında buldum. Çarşamba Ülkü Ocakları Başkanı Yalçın Sözen ve ülküdaşlarıyla bayramlaştık.

Mevlânâ gibi Çarşamba'da dönüyordum. 20240609-164850.jpgBir ara kendimi şapka heykelinin önünde fotoğrafım çekilirken gördüm.

'Laa dölüm' (Çarşamba şivesi) bu nasıl tatil. Makalemin başlığı da Temel Tatilde. Ayağımda terlik, kısa şortum, boynuma doladığım havlumla plajda tur atmalıydım. Bu işler nasıl işler. Böyle tatil mi?olur dediğinizi duyar gibiyim. 

Bizimkisi gönül tatili. Deniz tatiline zaten doymuşum. Bu bayramda arkadaşlarım, dostlarım ve akrabalarımla beraber olalım. Marmaris biraz özlesin beni. 

15 gün daha tatildeyim. Sırada Atatürk'ün şehri Samsun var. Samsun yerinde duruyor mu gidip bakayım. Temel tatilde Samsun'da hikayesini yazarım. 

 

Allah'a emanet olunuz.