Tugay; 1/25Binlikler onaylandı şimdi sıra 1/1000’lerde!
Ak parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Doğan Tugay, köylülerin yılladır yaşadığı imar sorununu çözdüklerini müjdelemek için köylülere adeta çıkarma yaptı.
24 Mart 2014 Pazartesi 20:14
Taşlıca, Söğüt, Bozburun, Selimiye ve Turgut köylerinde büyük coşkuyla karşılanan Doğan Tugay, belgeleri ile birlikte verdiği sözü tutmanın gurunu yaşadı. Yeni mahalle statüsüne giren köylerde yaşayan vatandaşların müjdeli haber almaları üzerine Tugay’a ilgi büyüktü! Gittiği her köyde karşılama töreni hazırlayan köylüler, Doğan Tugay’a verdiği sözü tuttuğu için teşekkür ettiler.
1/25Bin ölçekli çevre düzeni planı revizyonunun onaylandığını belgeleri ile birlikte köylülere duyuran Tugay; “Biz verdiğimiz sözü tutarız. Yeni mahalle olan köylerimizin artık Marmaris’ten hiçbir farkı kalmayacak, aynı hizmeti hatta daha fazlasını görecekler diyerek; Yıllardır imar sorunu yaşayan köylerimize müjdeler vermek için bugün Taşlıca, Söğüt, Bozburun, Selimiye ve Turgut köylerinde olmak üzere yola çıktık. Elimizde belgelerle, verdiğimiz sözü tutmanın gururu ile Köylerimize 1/25Binlik İmar planlarının onaylandığını müjdeleyeceğiz. Bu daha başlangıç! Yeni mahallelerimiz köylerimiz, artık hiç bir hizmetten mahrum kalmayacak!” açıklaması yaptı.
KÖYLÜLERİMİZE MÜJDELER OLSUN!
Ak parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Doğan Tugay, büyükşehir yasası ile beraber mahalle statüsüne giren köylerin en önemli sorunu olan tapu ve imar konusunda verdiği sözleri bir bir yerine getirmeye başladı. Katıldığı televizyon programında “Köylülerimize müjdeler Olsun” diyerek çok uğraştığı ve sonunda başardığı imar müjdesini köylülerle paylaştı. Tugay; “Doğan Tugay; “Ben ne demiştim; 1/25Binlik imar planlarının yapılabilmesi için, 2010 yılında Muğla İL Genel Meclisi’nde bir teklif veriliyor. 200Bin Lira para ayıralım ve bu pararyla da bütün Datça, Bozburun Yarımadası’nın bir bölümü, o bölüm ve yarımadasının 1/25Bin imar planları yapılsın! Ne dedik, 26’ya karşı 11 ret ile bunu reddediyorlar. Salt çoğunluğu Cumhuriyet halk Partisi İl Genel Meclisi Üyeleri ret verenler. Devlet bakıyor bunlara, bunlar ne yapar ne de yaptırırlar diyor. Ve çevre Ve Şehircilik bakanlığı bunu alıyor ve çalışıyor, ve bitiriyor. Yani ben ne demiştim, 25 Binlikler bitti, Bakan bey’e biz bunu imzalatıp, bunu getireceğiz dedik. Diyorlar ya, 12 yıldan beri niçin yapmamışlar? Bu devletin görevi değil, 25Binlikleri yapmak. 25Binliklerin finansını bütçesini İl genel meclisi yapar. Bunun hükümetle bir ilgisi yok ki. Ama bunlar yapmayınca, köylü vatandaşlarımız çok mağdur, kaçak binalar yapılıyor, çabuk bunları önlemek açısından ve 25 Binlikler bitiriliyor. Ve Sayın Bakanımın da imzasıyla böylece resmiyet kazanmış oluyor. Yazıları bunlar. Evrakta sonuç olarak şunu görüyoruz. “Bu kapsamda bakanlığımız Tabiat varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Datça- Bozburun özel çevre koruma bölgesine ait 1/25 Bin ölçekli çevre düzeni planı revizyonu bakanlık makamının 19.03.2014 tarih ve 2470 sayılı oluru ile 644 sayılı KHK’nın ek madde ½ ve 13/A maddeleri uyarınca onaylanmıştır. “ dedi…
GÖZÜMÜZ AYDIN!
Bu şimdi, bundan sonra köylerimizde 5000’lik nazım imar planları yapılacak. Bunun arkasından 1/1000 uygulama imar planları yapılacak! Bu iş olmasaydı, hiç bir şey yapamazdınız. Bütün köylülerimize müjdeler olsun, ama bazılarına da geçmiş olsun diyelim. Çünkü onlar çok üzüldüler. Çünkü buna hepsi yalan yalan diyorlardır. Kendileri gibi bizim yalan söylediğimizi zannediyorlardı. Ama bizim işimiz yalanla dolanla değil! Gerçeklerle! Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya’nın belgede imza yok ama e-imza var! Bunlar vilgülden noktadan kafa karıştırır bunlar.
1/25Binlikler onaylandı şimdi sıra 1/1000’lerde! Yapabilir mi, neden yapamasın? Bütçe ayırırsa yapar! Bütçe ayıramazlarsa iş yine Doğan Tugay’ın sırtına yükleniyor. Çevre ve Şehircilikten ben yine gidip rica edeceğim. Nasıl bunu yaptırdıysak; Rica ettik yaptılar, onları da yaptıracağız. Biz görevde olalım, olmayalım, seçilelim, seçilmeyelim, bizim hizmetimiz devam eder ölünceye kadar… Yalan diyenelr bu evrak bakın Marmaris Belediyesi’ne de gitmiş, oradan bakabilirler. Kendi evleri orası ya, ben bile sadece Büyük Elçi2nin daveti ile girebilmişim oraya!
Artık bu iş bitti! Ama bakalım buna ne kulp uyduracaklar! Onu da çok merak ediyorum. Hepsine geçmiş olsun diyelim !
MAĞDUR OLAN TÜM KÖYLÜLERİN HAKLARI GERİ VERİLECEK!
İkincisi, orman geçerken “Burası benim yerim değil vatandaşındır” deyip de daha sonra kadastro geçerken hakimin hazinedir deyip, tapularını veya zilyetliklerini iptal ettiği yerler var. Biliyorsunuz davası biten 44 tane parsel tapu Hisarönü’nde var, 195 tane Söğüt’te var. Bu sadece bilebildiklerim… Bunlarla ilgili Orman Bakanlığı bir komisyon kurdu. Ve Hisarönü’nden başladılar çalışmaya. Bilirkişilerini de tespit ettiler. Ve bu çalışmadan sonra yeni koordinatlar, tespit edilerek bu şekilde hakkını kaybetmiş ve mağdur olmuş olan bütün köylü vatandaşlarımızın hakları geriye veriliyor. Ve şöyle veriliyor. Eğer tapu olarak kaybetmişlerse, hiçbir ücrete tabi olmadan harç ödemeden tapuları kendilerine iade edilecek. Eğer zilyetlikten kaybettilerse, bunları 2B’ye geçirip, hazine üzerinden minimum fiyattan o zilyet sahibi bunları yine geri alabilecek. Hisarönü’nden 2B geçti zaten. Ve yasal olarak ikinci defa 2B yapamazsınız. Ama bu böyle bir hatanın neticesinde doğduğu için, sanki ilk defa 2B geçiyormuş ve hak sahiplerine verilecekmiş prosedürü ile yapılıyor bunlar. Aynı şey Söğüt Köyümüzde de mevcut! Ve diğerlerinde de olacak!
KÖYLÜLERİMİZİN ZİLYET HAKLARI TAPUYA DÖNÜŞTÜRÜLECEK
Üçüncüsü ise, ne söylemiştik, Söğüt’te, Taşlıca’da, Selimiye’de, Bozburun’un bir bölümünde Orhaniye, Turgut, büyük bir ihtimalle Değirmenyanı, ve diğer köylerimizde zilyetlilikten yerlerini kaybetmiş vatandaşlarımız var. Gelmiş devlet memurları haklı olarak bakmışlar burası taşlık demişler halbuki içerde badem ağaçları var, 200 yıldır o köylü atalarından kalma bu yeri kullanıyor. Tarım da yapıyorlar. Makilik demişler, taşlık demişler, yaz hazineye… Bu insanların bir çoğunun hakkı bu şekilde mağdur edilmiş. Bunun için bizim Muğla Milletvekilimiz Sayın Yüksel Özden, bir kanun teklifi verdi. Bu 2863 sayılı yasanın 11. Maddesine ilave edildi. Halk bu mağduriyeti gidermek için, tekrar yine buralarda yeni bir tapulamaya gidilmesi şeklinde. Bunun çalışmaları yapıldı, bütün ilgili genel müdürlüklerden, kurumlardan görüşler gitti. Sayımlar yapıldı, şu anda komisyonda. Bu komisyondan da önümüzdeki Nisan ayında torba yasaya girerek, böylece tamamen bu konuda kapanıp, bu vatandaşlarımın kaybettiği zilyetlik hakları da tapuya dönüştürülüyor. İşte bununla ilgili yazı da buradadır. Ben bunu daha evvelden de okudum ama bazıları inanmıyor. Bazıları da diyor ki, “biz genel
iktidarı aldığımız zaman sizin tapularınızı vereceğiz” diyerek de yazılı beyanatı var. Şuandaki yerel yönetimi idare eden arkadaşımın… İş bitmiş iş! Sizin genel iktidarı almanızı beklersek, yandık! Onun için bu da bitirilmiş, inşallah nisan ayı torba yasadan böylece tüm vatandaşlarımızın tapuları veriliyor.