Gündem Gazetesi

Türk Pop Müziği yepyeni bir isimle tanışıyor!..

Genç, yakışıklı, sempatik ve sıcak kanlı bir sanatçı olan Ertuğrul, Kırk Yamalı Dünya adlı şarkısıyla müzik piyasasına etkili bir giriş yapacağının sinyallerini verdi.

22 Kasım 2017 Çarşamba 15:39

Türk Pop Müziği yepyeni bir isimle tanışıyor!..

 

Sözleri İsa Efe, müziği ve aranjesi Ertuğrul'a ait olan şarkının özellikle melodisi ve sözleri, kısa sürede dillere dolanacak!..

Üzerine yoğun bir çalışma yapılan şarkının mix ve mastering'ini Ali Kadiröz yaptı. Şarkının aranjesini de Ertuğrul kendisi yaptı.

Henüz 8 yaşındayken Şanlıurfa’da 250 kişiye org çalarak ilk kez seyirci ile buluşan Ertuğrul'un müzik yolculuğu, profesyonel anlamda tüm hızıyla devam ediyor... Ertuğrul, yeni single Kırk Yamalı Dünya'nın konser maratonuna da başta İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere Kıbrıs ve yurtdışı konserleriyle önümüzdeki günlerde sahne almaya başlayacak...

Besteci ve aranjör kimliği de bulunan, Türk Pop Müziği'nde kalıcı olmak isteyen Ertuğrul, Kırk Yamalı Dünya, Single çalışması ile dijital platformlardaki yerini aldı.

 

ERTUĞRUL – KIRK YAMALI DÜNYA ŞARKI SÖZLERİ :

Kırk yamalı dünyamda,

Dün, bugün, yarın da,

Yalın ayak kalsam da,

Dilime mühürsün,

Bir ömür geçse senle,

Eksik kalır özüm,

İki cihan sözümsün...

Kırılsın, kırılsın hasretin kalemi,

Kader ayrı koymasın bizi,

Sevelim, hep sevinelim... (NAKARAT)

Nefesin nefesime dokunsun,

Kanat çırpalım sonsuzluğa,

Aşk gözlerimizden okunsun.

Susup bakışalım sadece,

Yıldızlar selam dursun,

Kokumuz karışsın iç içe,

Sevişelim gizlice...

Kırılsın, kırılsın hasretin kalemi,

Kader ayrı koymasın bizi,

Sevelim, hep sevinelim... (NAKARAT)

 

ŞARKININ KÜNYESİ :

Söz: İsa Efe

Beste:Ertuğrul

Back Vocal: Merve Atılgan

Aranjör: Ertuğrul

Mix: Ali Kadiröz

Mastering: Ali Kadiröz

Gitar: Ertuğrul

Trombon: Çetin Şubaşı

Saksafon: Raci Çığırtkan

Trompet: Ömür Gürlük

Yapım: Kreatif Müzik

Stüdyo: Stüdyo Proje

Productör: İsa Efe

Dijital Dağıtım: White Dijital

Fotoğraf: Erhan Öztekin

Mackup: Sinem Taşkın

Kapak & Tasarım: Talip Aytaç

Matbaa: Adomat

Web Tasarım: Gökhan Taşcı

Teaser Video Tasarım: Mustafa İspir

Basın Pr: Özcan Beylan

Radyo Pr: Aysun Kırtaş

Booking: Kreatif Organizasyon

Menajer: İsa Efe

Çıkış / 8 Kasım 2017

 

Sosyal Medya

facebook.com/ertugrulsofficial

instagram.com/ertugrulsofficial

twitter.com/ertugrulsofficial

www.ertugrulsofficial.com

[email protected]

 

ERTUĞRUL – KIRK YAMALI DÜNYA KLİBİ :

http://youtu.be/Te2ZzX3kVAM

 

ERTUĞRUL BİYOGRAFİSİ (Kendi anlatımıyla...)

14 Mart 1990 yılında Şanlıurfa'da doğdum. Aslen Van’lı olmama rağmen orada hiç yaşamadım. Annem ve babam memur olduğu için ve tayinleri oraya çıktığı için Şanlıurfa’da doğdum ve burada 9 sene yaşadım. Gitar çalmaya başlamam 6 yaşımda rüya görmem ile başladı. Rüyamda çok iyi bir müzisyendim ve etrafımda bir sürü insan vardı ve beni keyifle dinliyorlardı. İşte her şey böyle başladı.

 Rüyamdan uyandığımda 20 saniye etkisinde kaldığım için bir hışımla anneme ve babama gitarım nerede dedim. Annem ve babamın benim bir gitara ihtiyacım olduğunu anlamasıyla müziğe ilgi duyduğum anlaşılmıştı arttık. Ama o sıralar gitarım yoktu, fakat annemin hobi niyeti ile aldığı org ile başladım diyebilirim müziğe.

Bir komşumuzun kızı konservatuar okuyordu ve ondan biraz ders almaya başladım 7 yaşlarımda. 8 yaşımda Şanlıurfa’da Ziyaettin ilköğretim okulunda 250 kişiye org çalarak ilk kez seyircilerle karşılaştım. Benim için çok zordu bazı parçaları çalarken unuttuğum için sahneden müdür tarafından indirilip büyük bir hüsran yaşasam da müziğe olan ilgim ölmedi. 2000 senesinde annemin rahatsızlığı ve İzmir’de hastanede kalması gerektiğinden dolayı İzmir’e taşındık.

Annem biraz iyi olduktan sonra babamdan gizli bir gitar aldı. O zamanlar gitarlar o kadar uygun fiyatlarda değildi. Gitar aldıktan sonra 4 ay kadar kursa gittim. Maddi durumdan dolayı kurslara devam edemedim. Ama annemin aldığı müzik kitaplarını okuyarak kendimi geliştirmeye devam ettim. Açıkçası yetenekli miydim ? ‘’evet’’ çünkü kulaktan aşina olduğum melodileri yavaş yavaş çıkarmaya başlıyordum yaklaşık 12 yaşlarındayım. Kitaptaki bazı şarkıları çalamazdım çünkü şarkı hakkında bir duyumum yoktu. Müzik kanallarında veya radyoda denk geldiğinde aklımda tutabildiğim kadarını kitapla kıyaslayarak öğrenmeye çalışırdım yarım yamalak da olsa. O zamanlar 2002 seneleri, daha internet gelişmemişti Türkiye’de her istediğinize ulaşamazdınız.

Bu arada boyum yaşıtlarıma göre uzun olduğu için 7 sene kadar İzmir Spor kulübünde basketbol oynadım.  Ama müziğin yerine asla tercih etmedim. Çok fazla okul değiştirdim ve her okulumda mutlaka sahne aktivitelerine katıldım. Hemen hemen her sene hep okuduğum okullarda sahneler aldım. Sahne aldıkça farklı arkadaşlarla tanışarak müzik hakkında bilmediklerimi öğrendim görerek ve dinleyerek. 2007 de lise den mezun olduğumda artık müzikle daha sık ilgilenebilirdim. Hep kendimi geliştirmeye çalıştım.

İlk müzik kaydım bir adet bilgisayar mikrofonu ve bilgisayardaki en ilkel ses kaydedici programla başladı. Kaydettiğimde hep kendimi dinledim ve eksikliklerimi fark ettim. Bu kayıtlar kendimi geliştirmemde çok yardımcı oldu. Kendimden emin olduğumda müzikten ilk  kez paramı kazandığım zaman  2009 senesinde İzmir’de bir barda sahne alarak başladı. Bu arada 2009 senesinde Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım makinaları kazanmıştım. Okulumun hazırlık aşamalarında  İzmir’de stüdyo projede gitar dersleri vermeye başladım. Çok fazla öğrencim oldu. Her sene en az 60 gitar öğrencim olurdu.

İnsanlara müziği öğretmeye çalışırken daha çok öğrendiğimi farkettim ve bu gitar dersleri beni fazlasıyla ileri taşıdı. Tabi çalıştığım stüdyoyu çok başarılı müzisyenler ziyaret ettiği için ayrıca şanslıydım çünkü onlara bakarak ve onları dinleyerek eksiklerimi fazlasıyla kapattım. Bir çok grup kurma ve sahne almalarımdan sonra ilk kez 2012 de surf and sound festivalinde power türk, thy gibi firmaların sponsor olduğu bir etkinlikte ana grup olarak sahne aldım. Daha sonradan grubum dağıldı ama ben gitarist olarak orkestralarda çalışmaya başladım.

Bir çok düğünlerde sahneler aldım gitarist olarak. Çok güçlü müzisyenlerle tanıştım ve çalıştım. Örnek verecek olursam ( Berkan yıldırım(bas gitarist) , Hakan Hakgönül (baterist) , Zafer Çebi(piyanist), Fırat Kanga(piyanist) , Teoman Thomas Gençkurt (piyanist), Hasan Sarıçelik(piyanist) Çetin Subaşı (tompet) , Raci Çığırtkan (saksafon), Merve Atılgan (vokal) , İbis Maria (vocal) , Zeynep Türköz (Vocal), Ahmad Hani Şukri (Bas gitarist), Gökhan Cebecioğlu (bas gitarist), Ümit Şen (kanun) ) gibi ve adını hatırlayamadığım bir çok müzisyen ile tanıştım ve herkesten birşeyler öğrenip tecrübeme tecrübe kattım diyebilirim.

Bu arada bilgisayarla da çok haşır neşir olduğum için ve bilgiye aç olduğum için birçok program öğrendim. Autocad, 3d Max, adobe photoshop , after affect , edius gibi programları öğrenerek istediğim sanal ortamları kurup bunları kamera çekimleri ile birleştirdikten sonra klip çekimleri denemeleri yapmaya başladım. Bunun yanında ses kayıt programlarını öğrendim (Acid pro, Protools, Cubase). Bütün hepini öğrendikten sonra kendi kendimin productörü oldum. Daha ciddi işler yapmaya başladım. Ciddi kayıtlar ve çekimler klipler yaptım. Elbette bu çalışmalarım elimdeki imkanların kalitesi ile doğru orantılıydı çünkü benim hiç birşeyim hazır bir şekilde elime gelmedi. Kendi kazandığım bütçeler ile alabildiğimi aldım ve onları en iyi şekilde kullanmaya çalıştım.

Dünyaya ve müziğe farklı bir bakış açısından bakmayı öğrendiğimde, işte o zaman daha başarılı işler yapmaya başladım. Birçok beste yaptım fakat yetersiz olduğunu düşünerek onların üstüne gitmedim çünkü daha öğreneceklerim bitmemişti. Bunları öğrenirken aynı zamanda kurduğum gruplardan bir tanesinde Volkswagen sponsorluğunda Ege Üniversitesi'nde ve İstanbul’da Model ve Gripin guruplarının ön grubu olarak sahne aldım. Bu deneyimler beni meşur yapmadı tabii ki de, bunların hepsi sadece bir tecrübeydi. Gitar derslerimi yaparken çalıştığım stüdyonun imkanlarını kullanmayı ihmal etmedim tabi. 8 sene boyunca çalışma hayatımda bateri ve piano çalmayıda öğrendim.

Bunları öğrenmekteki amacımın hepsini yapacağım müziklerin daha iyi olması için bir çaba olarak görebilirsiniz. Hedeflerimden biri de birçok ensturmanı çalabilmek. Notalar ne kadar aynı olsa da her ensturmanın bir karakteri vardır. Öğrenmediğim esturmanları bolcada dinlerim, çünkü bu şekilde ensturmanların karakterleri hakkında bilgim olabilirdi. Bütün bu bilgileri aldıktan sonra aranjman yapmaya başladım.

Bunun yanında şan eğitimi vermeye de başlamıştım. Tanıdığım bir müzisyen abim aracılığı ile bir yapımcı ve menajerin vocalini eğitmeye başladım. Bu şair, yapımcı ve menajer İsa Efe idi. Çalışmalara devam ederken bir gün İsa bey benim çalışmalarıma göz atıyor ve neden senle iş yapmıyoruz demesi ile parçalarıma şekil vermeye başladım.

Sözlerin İsa Efe’ye ait olduğu Kırk Yamalı Dünya isimli parçanın aranjmanını ve vocal yorumunu yaparak ilk single çalışmamı İsa Efe’nin de yardımları ve çalışmaları ile halkla buluşturduk. Bu arada hâlâ gitar dersleri, bateri dersleri ve şan eğitimleri vermeye devam ediyorum. Çünkü bilgi ve müzik paylaştıkça güzeldir.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER