Gündem Gazetesi

Üniversite sektör el ele

MSKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, bölgedeki turizmin gelişmesi ve daha verimli bir hale gelmesi için yardımcı hazır olduklarını söyledi

21 Ocak 2015 Çarşamba 13:39

 Üniversite sektör el ele

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar ve yardımcıları, Marmaris'teki sektör temsilcilerine, bölgedeki turizmin gelişmesi ve daha verimli bir hale gelmesi için yardımcı hazır olduklarını söyledi. Üniversiteli ve sektörlerin ilçedeki ilk toplantısında planlamanın önemine dikkat çekildi, bunun için veri oluşturacak istatistik çalışmalarının başlatılması konusunda fikir birliğine varıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Turizm Fakültesi’nin yönetici kadrosu ile Marmaris’teki turizm sektörü temsilcileri, dün “Blue Bay’s” adlı otelde, sektörün geleceği adına görüş alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Fakültenin organize ettiği toplantıya, MSKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, Dekan yardımcıları Umut Avcı, Burhan Kılıç, Cafer Topaloğlu, Marmaris Turizm Meslek Yüksek Okulu Müdürü Zekeriya Bingöl, Marmaris-Köyceğiz-Datça Turizm Birliği (MARTAB) Genel Koordinatörü Sedat Kirt, Güney Ege Turistik Otelciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, söz konusu birlikler ile bazı turistik tesislerin yöneticileri katıldı.  Dekan Ozan Bahar, “Akademi, sektör el ele” sloganıyla başlattıkları etkinliğin, bölgedeki turizmin gelişmesi ve daha verimli hale gelmesine katkı sağlamayı amaçladığını söyledi.

Üniversitenin bünyesinde “Turizm İşletmeciliği Araştırma ve Uygulama Merkezi”nin de bulunduğuna vurgu yapan Dekan Bahar,  “Gerek GEKA gerekse AB turizm projelerine ciddi kaynaklar sağlıyor. Biz de turizmcilere sadece projelerini hazırlaması değil elimizden gelen her konuda, her türlü imkanlarımızı sunmaya, destek olmaya hazırız. Proje üretme konusunda, eğitim ve danışmanlık hizmeti verebiliriz. Hizmet içi eğitim, sertifikalı programlar düzenleyebiliriz. Biz buradayız, bizden ne istiyorsanız elimizden geleni yapmaya hazırız.”

Dekan Yardımcısı Cafer Topaloğlu da “Üniversitemizde turizm profesyonellerine yönelik fırsat var, imkan var ama yararlanan yok. Turizmcilerimizin, üniversitemizin sunduğu imkanları9 daha fazla değerlendirmelerini istiyoruz. Bu olduğu takdirdi, inanıyoruz ki, sektörün profesyonellerine katkı sağlayabiliriz.”

Fakülte yöneticilerinden sonra, sorunlarını dile getirmek için turizm temsilcileri söz aldı. Üniversite ile daha sıkı ve sıhhatli ilişki içerisinde olmanın fayda sağlayacağına inandığını belirten GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, plansızlığın sektörün en büyük sıkıntılarından biri olduğunu söyledi. Bülbüloğlu, “Marmaris için, Bodrum için, Fethiye için kısa, orta ve uzun vadeli planlar hazırlanmalı. Ancak ayrıntılı plan için mutlaka Devletin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destek vermesi lazım” dedi. Plansızlık konusunda Bülbüloğlu’yla aynı fikri paylaşan MARTAB Genel Koordinatörü Sedat Kirt, veri olamadan plan yapılamayacağını kaydetti, istatistiki çalışmalar yapılmasını önerdi, hatta bir istatistik merkezinin kurulabileceğini söyledi. Marmaris’e gelen turist sayısına ilişkin bile istatistiki veriler olmadığını, Devlet kurumlarının bu durumu giderecek gayreti, çalışmayı ortaya koymadığını  ifade eden Kirt, “Sayı ve veri olmadan sağlıklı planlama yapılamaz” dedi.

Dekan Bahar ve yardımcıları da istatistiki veriler toplama, anket ve araştırma yapma konusunda turizmcilere yardımcı olamaya çalışacaklarını dile getirdi. Toplantı uzadıkça, turizmcilerin sıkıntı ve sorunlarının da çok olduğu ortaya çıktı. İletilen tüm sorunları dinleyen Dekan Bahar, toplantının ‘başlangıç’ olduğunu, ileride ‘çalıştay’ haline getirerek belirli periyotlarda tekrarlayacaklarını söyledi. 

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER