Gündem Gazetesi

ÜNLÜ’DEN GEÇİT YOK

13 Haziran 2024 Perşembe 11:54

Marmaris Belediye başkan Acar ÜNLÜ, Yasa tanımazlığa dur dedi.

Yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen ve bir cok uyumsuzluk ve usulsuzleri sebep olduğu iddia edilen simtaş olarak anılan yapımcı şirket ve halen yapımı süren tatil köyünde yeni gelişmeler oldu.

Oluşan gelişmeleri yapılan basın toplantısında açıklayan, belediye Başkanı ÜNLÜ:

“ İnşaat yasağı ile ilgili kent genelinde yapılan denetimler esnasında tespit ettiğimiz kıyı yapıları ile ilgili tespit tarihinden günümüze kadar Belediye teknik ekiplerince detaylı bir teknik inceleme yapılmış olup, yapılan teknik tespitlerde İçmeler mahallesi 2518 parsel önü kıyı alanında kaçak ve ruhsatsız 6520m3’lük su içi beton, 469m’3 lük Kronman Betonu ve 10867m’3’lük dolgu yapıldığı söz konusu imalatların projesinin ve inşaat ruhsatının olmaması nedeniyle Yapı Tatil Zaptı düzenlenmek sureti ile mühürlenmiş ve yaklaşık 60.000.000,00TL’lik idari para cezası tesis edilmiştir. 3194 sayılı İmar Kanunu ve 3621 sayılı Kıyı Kanununa muhalefet ve aykırılık nedeniyle yapılan bu işlemler ilgili firma tarafından yasal 30 günlük sure içerisinde düzeltilmediği veya ruhsata bağlanarak yasallaştırılmadığı takdirde 30 günlük sure sonunda yıkım kararı alınacaktır. Alınan bu yıkım kararı ilgilisine tebliğ edilecek. Tebliğ sonrası ilğili fırma alınan yıkım kararını 60 gün içersinde idari yargıya taşıyabilecektir”

İfadelerinde bulunmuştur.

Gündeme yıldırım gibi düşen bu konu ile ilgili olarak bu güne kadar nasıl olurda su yüzüne çıkmaz söylentileri ise Marmaris yaşayanları tarafından dile getirldiği müşahade edilmiştir.

Not;

  1. Belediye Hizmet Binası ile ilgili olarak, 149 adet fore kazıkların ruhsatsız ve kaçak olduğunun tespit edilmesi nedeniyle İmar kanunu hükümlerine göre Yapı Tatil Zaptı tutularak mühürleme işlemi ve yaklaşık 7.600.000,00 TL’ lik İdari para ceza işlemi tesis edilmesi konusu, bir sonraki yazımda, gündeme alınacaktır.
Facebook'la Yorumla